Site icon TLIFE

Μαριάννα Τουμασάτου για το #metoo: «Έχει αμαυρωθεί η ψυχή των ανθρώπων που έκαναν αυτά τα πράγματα»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Μαριάννα Τουμασάτου στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Θάνο Ξάνθο.

Η ταλαντούχα ηθοποιός, μεταξύ άλλων μίλησε για τη σχέση επιτυχίας της σειράς, Βέρα στο Δεξί, για την προσωπική της ζωή και την κόρη της, αλλά και για το κίνημα #metto.

Πως διαχειριστήκατε την μεγάλη επιτυχία της σειράς «Βέρα στο Δεξί»;

Δεν ήμουν σε μικρή ηλικία, ήμουν λίγο μετά τα 30. Μπορεί στη Βέρα στο Δεξί να γινόταν ένας μεγαλύτερος ντόρος στο σύνολο του έργου, αλλά διαχειρίστηκα μια χαρά αυτή την επιτυχία, κρατώντας χαμηλό προφίλ. Αν είσαι πιο νέος, μπορείς να χάσεις λίγο τα νερά σου.

Κρατάτε το παιδί σας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πόσο εύκολο είναι αυτό για ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο;

Όπως είναι και για ένα μη αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Το θέμα των ορίων είναι μέχρι που εσύ επιτρέπεις να παρεμβαίνει ο άλλος στη ζωή σου. Αν είσαι ξεκάθαρος από την αρχή, δεν έχεις θέμα. Και αυτό κάνω. Δε με ενοχλούν οι άνθρωποι ιδιαίτερα, γιατί κάνω απλά τη δουλειά μου. Ούτε βέβαια κατηγορώ όλους όσους είναι πιο κοινωνικοί. Ο καθένας κάνει ότι αντέχει και κυρίων τον εκφράζει. Όταν ασχολούμαστε και πολύ με τις ζωές των άλλων κάπου μπατάρει η δική μας, αλλιώς δεν έχει νόημα να το κάνουμε.

Είστε συμφιλιωμένη με τις ήττες σας;

Δεν με πειράζει να χάνω, αρκεί να κατανοώ και το λάθος και την ήττα μου. Αν τα καταλάβω, τα απολαμβάνω και τα διορθώνω. Απλά επειδή είμαι λίγο ξεροκέφαλη, αργώ να πάρω χαμπάρι. Κανά δύο πράγματαμπορεί και να τα άλλαζα στη ζωή μου, αρκεί να μου υποσχόταν κάποιος ότι δεν θα άλλαζε η ουσία της ζωής. Αν δηλαδή αλλάζοντας κανά δυο πράγματα, δεν έφτανα στην κόρη μου και στην οικογένειά μου, νομίζω ότι θα ξαναέκανα τα ίδια.

Αν μετά από κάποια χρόνια, η κόρη σας, σας έλεγε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, τι θα της λέγατε;

Δεν είναι κάτι που θα ήθελα να το κάνει αλλά δεν έχω και καμία άποψη στο τι την κάνει ευτυχισμένη. ότι την κάνει ευτυχισμένη, αυτό να ακολουθήσει. Δε με νοιάζει αν βγάλει πολλά λεφτά ή να γίνει πυρηνικός επιστήμων, αλλά να πέφτει το βράδυ στο κρεβάτι της να χαμογελά και να ονειρεύεται.

Το θέατρο λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά σε δύσκολες στιγμές της ζωή σας;

Αν δεν έκανα αυτή τη δουλειά, ενδεχομένως να ήμουν σε κάποια κλινική. Δεν θα τα είχα καταφέρει, χωρίς το θέατρο. Οπότε ναι, λειτούργησε και λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά στη ζωή μου.

Μέσα από τα όσα ακούστηκαν με το #metoo στον χώρο σας, θεωρείτε πως δόθηκε ένα ελπιδοφόρος φως ή αμαυρώθηκε ο χώρος;

Φωτίστηκε βασικά. Γιατί να αμαυρωθεί; Έχει αμαυρωθεί η ψυχή των ανθρώπων που έκαναν αυτά τα πράγματα και οι καρδούλες των ανθρώπων που τα υπέστησαν. Ο χώρος μας δεν αμαυρώθηκε, μόνο να καθαρίσει μπορεί. Μεγάλο θάρρος και μεγάλη αξιοσύνη σε όλα αυτά τα πλάσματα που βγήκαν και μίλησαν.

 

© 2024 tlife.gr