Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Από τα πρόσωπα που έλαμψαν με το έργο τους το 2020

Το 2020 που φεύγει σε λίγα 24ωρα ήταν μια δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά. Μια χρονιά που θα γραφτεί στην ιστορία ως η χρονιά της μεγάλης πανδημίας του κορονοϊού. Όλος ο πλανήτης αναγκάστηκε να μειώσει ταχύτητες αλλά ευτυχώς όλοι προσπάθησαν να κάνουν τους στόχους τους πραγαμτικότητα παρά τις δυσκολίες.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που παρά την πανδημία έδειξαν έργο και ξεχώρισαν τη χρονιά που φεύγει, ήταν και η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά και την σωτηρία πολλών από αυτά έδειξε πλούσιο έργο και το 2020.

Συγκεκριμένα το 2020 ήταν μια χρονιά σταθμός για τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη αφού έλαβε το Βραβείο «NELSON MANDELA 2020» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ!

Αναγνωρίζοντας την κοινωνική προσφορά της και το τεράστιο ανθρωπιστικό της έργο που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών απένειμε στην κυρία Βαρδινογιάννη την ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά, το «Βραβείο Nelson Mandela 2020».
Πρόκειται για μια κορυφαία διάκριση για την Ελλάδα, καθώς οι υποψήφιοι για το βραβείο ήταν σπουδαίες διεθνείς προσωπικότητες προτεινόμενες από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ.

Στις δηλώσεις της αμέσως μετά τη βράβευση η κυρία Βαρδινογιάννη αφιέρωσε το βραβείο στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες και απευθύνοντας ένα κάλεσμα για ειρήνη και αλληλεγγύη, στα βήματα όσων δίδαξε ο Νέλσον Μαντέλα.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη βραβεύτηκε και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου!

Τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Ευποιΐας επέδωσε η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, τιμώντας την για τις εξαίρετες υπηρεσίες της προς την πατρίδα και τις πράξεις φιλανθρωπίας, οι οποίες αναγνωρίστηκαν και διεθνώς από τον ΟΗΕ με το Βραβείο Νelson Mandela 2020.

Η κυρία Βαρδινογιάννη είναι η μοναδική Ελληνίδα η οποία έχει λάβει αυτή την κορυφαία αναγνώριση από την Πολιτειακή Ηγεσία.

Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Ευποιΐας είναι η ύψιστη τάξη του Τάγματος της Ευποιΐας και απονέμεται μόνο σε γυναίκες, Ελληνίδες και αλλοδαπές, για εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφεραν στην Πατρίδα, για πράξεις φιλανθρωπίας και για άριστες επιδόσεις στα γράμματα και τις τέχνες.

Παρά τις αντίοξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στέφθηκε με επιτυχία όλη η προσπάθεια που έγινε για   Επετειακό έτος “Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020” και το σημαντικότερο είναι ότι μέρος των κονδυλίων, δόθηκαν για την στήριξη συνανθρώπων μας που τους έπληξε η πανδημία

Το 2020 είναι η χρόνια που συμπληρώθηκαν 2.500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και την Μάχη των Θερμοπυλών. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε στην κυρία Βαρδινογιάννη την Προεδρία της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020», ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το Επετειακό Έτος υπό την αιγίδα της.


Παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, υπό την Προεδρία της κυρίας Βαρδινογιάννη πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις πολιτιστικές, αθλητικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές, με αποκορύφωμα τον Επίσημο Εορτασμό στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε πως μεγάλο μέρος των κονδυλίων του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» θα δοθούν για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την πανδημία. Σημαντικό μέρος των κονδυλίων του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για το Επετειακό Έτος δόθηκαν σε ανθρωπιστικό έργο που πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Read More

And More