Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η στενή φιλία και η ουσιαστική συνεργασία ετών με τον Βασιλιά Κάρολο

Ο θάνατος της Μαριάννας Βαρδινογιάννη σκόρπισε θλίψη στον πολιτικό, δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό κόσμο. Η πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco με το σπουδαίο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι που υμνούν την προσφορά της τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ισχυρή φιλία με τον Κάρολο και την Καμίλα

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε δεσμούς φιλίας με σημαντικές προσωπικότητες ανά τον κόσμο. Ανάμεσά τους και ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα, με τους οποίους ανέπτυξε μία ισχυρή σχέση.

Το 2003, ως Πρέσβης καλής θελήσεως της Unesco η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν χορηγός του φιλανθρωπικού Gala που διοργανώθηκε στο Παρίσι, και τότε ο Κάρολος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο που του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο Μότσαρτ. Στην ομιλία του ο Κάρολος είχε ευχαριστήσει τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την συμβολή της στην καλλιτεχνική εκπαίδευση των νέων.

Επίσης, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη συνεργαζόταν στενά με τον φιλανθρωπικό οργανισμό του Καρόλου που ιδρύθηκε το 2015 και τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει μέσω αυτού πολλές θέσεις εργασίας σε νέους της χώρας μας. Έτσι, οι δυο τους είχαν συχνές συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με στόχο τον σχεδιασμό και την επέκταση του προγράμματος σε όλο τον κόσμο.

Το 2018 η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο σύζυγός της Βαρδής Βαρδινογιάννης είχαν παραστεί στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του Καρόλου και της Καμίλα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα τότε, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχαν υποδεχτεί τον πρίγκιπα Κάρολο σε επίσκεψή του στην Κρήτη, με την τελευταία να του προσφέρει το βιβλίο της “Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα – Αναζητήσεις στη Μινωϊκή κοινωνία”.

Δες το βίντεο 

Τον Μάρτιο του 2019 η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έδωσε το παρών σε εκδήλωση που παρατέθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ προς τιμήν της Κυπριακής διασποράς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2021, ο -τότε πρίγκιπας της Ουαλίας- Κάρολος και η Καμίλα είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα με αφορμή τον εορτασμό 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση κι έτσι ήρθε στην επιφάνεια το σπουδαίο έργο δύο ανθρώπων που συνεργάστηκαν για τη νέα γενιά.

Read More

And More