Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Μαίρη Κατράτζου: Μήνυμα ελπίδας στον Ναό του Ποσειδώνα

Τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό ενώνουν η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Μαίρη Κατράντζου. Η πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη πρότεινε στην παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου να πραγματοποιήσει εκεί ένα fashion show (το πρώτο της επί ελληνικού εδάφους, όπου θα παρουσιάσει τη συλλογή της για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020), τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην «ΕΛΠΙΔΑ», που γιορτάζει εφέτος 30 χρόνια δυναμικής παρουσίας και τεράστιας προσφοράς στα καρκινοπαθή παιδιά.

Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο αποτελεί σήμερα έναν από τους πλέον αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ναός, ο οποίος φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπους από ολόκληρο τον πλανήτη, ετοιμάζεται να υποδεχθεί, στις 3 Οκτωβρίου, ένα διεθνές φιλανθρωπικό γεγονός που θα στρέψει τους προβολείς με τον πιο θετικό τρόπο στην Ελλάδα.

Οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαίρη Κατράντζου παραχώρησαν αποκλειστική συνέντευξη στη διευθύντρια του BHMAgazino Μαργαρίτα Σφέτσα με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός με την εθνική σημασία και τον ευγενή σκοπό, εφόσον αφορά μια τέτοιου υψηλού βεληνεκούς προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και παράλληλα στέλνει στα πέρατα του κόσμου ένα ηχηρό, αισιόδοξο μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου.

«Η Μαίρη Κατράντζου, πέρα από το ταλέντο και τη δουλειά της, που έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως, εκπροσωπεί για εμένα τη νέα γενιά Ελλήνων που αγωνίζεται, ονειρεύεται, δημιουργεί και κάνει υπερήφανη την πατρίδα μας σε όλον τον κόσμο», ανέφερε αρχικά η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Μιλώντας για το όνειρο που έγινε τελικά πραγματικότητα ανέφερε: «Υπήρξε πραγματικά ένα όνειρο. Μια προσδοκία ότι θα μπορούσε δηλαδή να συνδυαστεί ο ανθρωπισμός με το κάλλος και την αίγλη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, έτσι ώστε να φθάσει το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας του λαού μας μέχρι τα πέρατα της γης. Η υλοποίηση αυτού του στόχου με γεμίζει υπερηφάνεια».

Με τη σειρά της η Μαίρη Κατράντζου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Άνθρωποι σαν την Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τον Βαγγέλη Παπαθανασίου με κάνουν να αισθάνομαι υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα» και συμπλήρωσε για το fashion show που ετοιμάζει: «Πρόκειται για ένα γράμμα αγάπης στην Ελλάδα. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα νιώθω μια νοσταλγία. Μου λείπει η οικογένειά μου και χαίρομαι όταν έχω την ευκαιρία να περάσω το καλοκαίρι μαζί τους».

Read More

And More