Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ για την «αρετή των Ελλήνων»!

Με ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας και την αξία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και της Μάχης των Θερμοπυλών ασχολήθηκε η εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ. 2.500 χρόνια μετά τα δυο αυτά γεγονότα που άλλαξαν τη ροή της ιστορίας διάσημοι ιστορικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και του πνεύματος μιλούν για τις δυο αυτές κομβικής σημασίας μάχες.

Ο χρόνος γυρνά πίσω στο σημείο όπου η Μάχη των Θερμοπυλών και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας άλλαξαν την ροή της Ιστορίας καθώς για πρώτη φορά χαράχτηκαν τα όρια μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ενώ η Ελλάδα αναχαίτισε το δεσποτισμό εξ’ Ανατολών και έθεσε τις βάσεις για την ελεύθερη ανάπτυξη του Ανθρώπου, δίδαξε την αξία της Ομόνοιας, της Ενότητας και της Ελευθερίας.

Στις Θερμοπύλες μπορεί οι Έλληνες να ηττήθηκαν, αλλά η θυσία των ολιγάριθμων Ελλήνων έγινε σύμβολο νίκης, αυταπάρνησης και αγάπης προς την Πατρίδα. Η νίκη στη Σαλαμίνα, μεθοδευμένη από την οξύνοια του Θεμιστοκλή σταμάτησε τους Πέρσες από το να επεκταθούν σε ολόκληρη της Ευρώπη.

Η Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας για το Επετειακό Έτος «Σαλαμίνα – Θερμοπύλες 2020» και πρεσβης καλης θελησεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη παρουσιάζει το Σχέδιο Δράσης της, ενόψει των εορτασμών των 2.500 χρόνων από την εμβληματική επέτειο των δύο κορυφαίων γεγονότων και μίλησε για την αρετή των Ελλήνων. «Η ναυμαχία της Σαλαμίνας είναι μια από τις σπουδαιότερες μάχες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο. Η νίκη των Ελλήνων επέτρεψε να αναπτυχθεί ο Χρυσός Αιώνας και να γεννήσει τη Δημοκρατία, τη Φιλοσοφία, τις Τέχνες , την ελευθερία της έκφρασης, την επιδίωξη της Ειρήνης, θεμέλιους λίθους του Δυτικού Πολιτισμού. Σταμάτησε έναν αντίπαλο που έφερνε μαζί του έναν τελείως διαφορετικό κόσμο», είπε και συμπλήρωσε: «Η ναυμαχία της Σαλαμίνας έδειξε και κάτι ακόμα ότι σε έναν αγώνα μετρά ο ίδιος ο άνθρωπος, και όχι οι αριθμοί. Οι Πέρσες ήταν αριθμητικά ανώτεροι. Οι πολλοί πολέμησαν τους λίγους. Το πλήθος βρέθηκε αντιμέτωπο με την αρετή και οι Έλληνες κατάφεραν να αποδείξουν πως τελικά μετρά αποφασιστικά η ανθρώπινη ποιότητα και όχι η ανθρώπινη και υλική ποσότητα».

Δες το Video:

Και οι ιστορικές εξελίξεις συνεχίζονται!

 

Read More

And More