Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Όταν ο Άντι Γουόρχολ φιλοτέχνησε το πορτρέτο της ίδιας και της κόρης της

Ήταν Μάιος του 2020, όταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη γνωστοποίησε μέσα από τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα τα πορτρέτα που φιλοτέχνησε ο εμβληματικός καλλιτέχνης, Άντι Γουόρχολ.

Πιο συγκεκριμένα, με μια ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είχε κοινοποιήσει τότε τα πορτρέτα που δημιούργησε ο Αντι Γουόρχολ τόσο για την ίδια, όσο και για την κόρη της, Χριστιάννα.

«Ο αγαπημένος φίλος και ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως, ο Andy Warhol ήρθε στο μυαλό μου σήμερα που τιμάμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Η ματιά και η αισθητική έχουν επηρεάσει ανεξίτηλα τον χώρο της τέχνης, ενώ τα έργα του συνεχίζουν να ταξιδεύουν στα μουσεία ολόκληρου του κόσμου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που τον συνάντησα στο Studio 54 και λίγο αργότερα όταν, μαζί με την κόρη μου Χριστιάννα, επισκεφθήκαμε το atelier του. 

Μια χαρισματική προσωπικότητα, ένας πραγματικός πρωτοπόρος. Μέσα από αυτή τη σπάνια φιλία δημιουργήθηκαν και τα πορτραίτα μας. Έφυγε από κοντά μας το 1987 και δυστυχώς δεν πρόλαβε να έρθει στην Ελλάδα. Είχαμε προγραμματίσει μια έκθεση των έργων του για φιλανθρωπικό σκοπό.  Τα έργα ήταν έτοιμα να σταλούν στην Ελλάδα. Δυστυχώς η ζωή είχε άλλα σχέδια. – Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» έγραφε τότε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Δες παρακάτω την ανάρτηση που είχε κάνει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marianna V. Vardinoyannis (@mariannavardinoyannis)

Διάβασε επίσης:

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την σπουδαία Ελληνίδα – Μηνύματα θλίψης στο διαδίκτυο

Read More

And More