Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Στο Παρίσι για τη βράβευση του συγγραφέα Metin Arditi!

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Στο Παρίσι για τη βράβευση του συγγραφέα  Metin Arditi! | tlife.gr

Στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, στο Παρίσι, προς τιμήν του διάσημου συγγραφέα κυρίου Metin Arditi, παρευρέθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018.

Στην εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» σημαντικοί εκπρόσωποι του πνεύματος και των γραμμάτων από ολόκληρο τον κόσμο, ο Metin Arditi τιμήθηκε με το «Παράσημο των Γραμμάτων και των Τεχνών» της Γαλλικής Δημοκρατίας από τον Γάλλο Υπουργό Πολιτισμού κύριο Franck Riester.

Ο Γάλλος Υπουργός Πολιτισμού κατά την απονομή του Παρασήμου στον κύριο Arditi έκανε μία εκτενή αναφορά στη ζωή και το έργο του διάσημου συγγραφέα, σημειώνοντας ότι «ολόκληρη η ζωή του Metin Arditi είναι ένα μεγάλο ταξίδι όπου μπερδεύονται και εμπλουτίζονται οι πολιτισμοί».

Εμφανώς συγκινημένος, ο κύριος Arditi παρέλαβε την τιμητική διάκριση και τόνισε ότι:  «Το να λαμβάνω από εσάς  αυτό το Παράσημο είναι μία μεγάλη τιμή.  Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εσάς προσωπικά, όπως και την πατρίδα σας, την Γαλλία, για την ευκαιρία που μου προσφέρει να αισθανθώ ακόμα περισσότερο Γάλλος.  Αυτό το συναίσθημα και η αγάπη μου προς την Γαλλία έχει βαθύτατες ρίζες στα παιδικά μου χρόνια».

Η κυρία Βαρδινογιάννη, από την πλευρά της, συνεχάρη τον κύριο Arditi για την σημαντική διάκριση που έλαβε, λέγοντας του χαρακτηριστικά ότι είναι ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς και το έργο του αποτελεί έναν «φάρο ανθρωπισμού και πολυπολιτισμικότητας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Βαρδινογιάννη και ο κύριος Arditi συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και εκτίμησης, ενώ συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο της UNESCO καθώς, όπως και η κυρία Βαρδινογιάννη, και ο κύριος Arditi έχει επίσης αναγορευθεί Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO για την προσφορά του στον πολιτισμό και την προσέγγιση των λαών.

Δες φωτογραφίες:

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Metin Arditi

Ηλιάνα Arditi, Μαριάννα B. Βαρδινογιάννη, Metin Arditi και ο Γάλλος δημοσιογράφος Michel Field

O Metin Arditi με την Πρώην Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας Françoise Nyssen

Ο Metin Arditi την στιγμή της βράβευσης του από τον Γάλλο Υπουργό Πολιτισμού κύριο Franck Riester

READ more