Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Συνάντηση με την Ομάδα Πρεσβευτών Αφρικανικών χωρών στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Το πρωί της Τετάρτης Πρέσβεις, Πρόξενοι και Ακόλουθοι Πρεσβειών Αφρικανικών χωρών με επικεφαλής τον Πρέσβη της Νοτίου Αφρικής και Κοσμήτορα της Ομάδας των Πρεσβευτών Αφρικανικών κρατών, κύριο Marthinus van Schalkwyk, επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων. Κατά την επίσκεψή τους παρέδωσαν στην Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, επιταγή που αντιπροσώπευε μέρος των εσόδων του 16ου Αφρικανικού Φεστιβάλ Γαστρονομίας, Μουσικής και Λαϊκής Τέχνης που διοργάνωσαν στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο με τη συμμετοχή 16 Αφρικανικών κρατών.

Η κυρία Βαρδινογιάννη τους υποδέχτηκε λέγοντας: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας να σας υποδεχόμαστε στο νοσοκομείο μας. Με την επίσκεψή σας εκφράζετε την βαθιά ευαισθησία και συμπαράστασή σας στον δύσκολο αγώνα που δίνουν τα παιδιά μας ενάντια στον καρκίνο. Η παρουσία σας εδώ και το ενδιαφέρον σας για την αποστολή μας με συγκινεί ιδιαίτερα και σας ευχαριστώ από καρδιάς… Φίλοι του Συλλόγου μας όπως εσείς, κάνουν τη διαφορά στις προσπάθειές μας και μας ενθαρρύνουν για να συνεχίσουμε. Το 16ο Αφρικανικό Φεστιβάλ που είχατε την ευαισθησία να αφιερώσετε στην «ΕΛΠΙΔΑ» αποτελεί μια από τις πιο συγκινητικές εκφράσεις αλληλεγγύης και φιλίας για την οποία νιώθουμε ευγνώμονες. Οι 16 χώρες που πήραν μέρος στο Φεστιβάλ -Αγκόλα, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ακτή Ελεφαντοστού, Αλγερία, Γκάνα, Δημοκρατία του Κονγκό, Κένυα, Λιβύη, Μαρόκο, Νιγηρία, Νότιο Αφρική, Σενεγάλη, Σεϋχέλλες, Σουδάν και Τυνησία- έστειλαν με τη συμμετοχή τους ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης στα παιδιά της Ελλάδας… Η πρωτοβουλία σας, να χτίσετε γέφυρες διαλόγου και φιλίας ανάμεσα στους λαούς μας, με κάνει να νιώθω αισιόδοξη και υπερήφανη που γίνατε σύμμαχοι του Συλλόγου μας. Μέσα από τη στήριξή σας το μήνυμα της δύσκολης μάχης των παιδιών μας ενάντια στον καρκίνο θα αγγίξει πολλούς ανθρώπους σ’ ολόκληρο τον κόσμο και αυτό είναι ένα πολύτιμο δώρο γι’ αυτά τα παιδιά…».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε το «Βραβείο Εκτίμησης» (Appreciation Award) του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στην Οργανωτική Επιτροπή του Αφρικανικού φεστιβάλ και ο Πρέσβης της Νοτίου Αφρικής και Κοσμήτορας της ομάδας των πρεσβευτών Αφρικανικών κρατών, κύριος Marthinus van Schalkwyk, παίρνοντας τον λόγο, την ευχαρίστησε για την τιμή που κάνει στους Πρεσβευτές των Αφρικανικών κρατών, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» και επεσήμανε ότι σε όλες τις χώρες που έχει επισκεφτεί τα πιο ωραία και σημαντικά έργα έχουν γίνει με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρέσβης του Μαρόκου κύριος Samir Addahre, ο Πρέσβης της Αλγερίας Δρ. Noureddine Bardad-Daidj, ο Πρέσβης της Τυνησίας Δρ. Lassaad M’Hirsi, ο εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Λιβύης κύριος Hussin Amar, η Αναπληρωτής Επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Αιγυπτιακής Πρεσβείας κυρία Dahlia Abdelwahab, ο Επίτιμος Πρόξενος των Σεϋχελλών κύριος Λουκάς Έλληνας και η Επίτιμος Πρόξενος της Κένυας κυρία Β. Πανταζοπούλου.

Read More

And More