Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Φουντουλάκη: “Αποχαιρετώ έναν αγαπημένο φίλο…”

Σημαντική είναι η απώλεια του Γιώργου Φουντουλάκη για τον ελληνικό αθλητισμό. Η δράση του για το παραολυμπιακό κίνημα ήταν μεγάλη και είχε τιμηθεί γι αυτό από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Ελλάδας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη θέλησε να τον αποχαιρετήσει με ένα μήνυμα στα social media, εκφράζοντας τη θλίψη της και τόνιζοντας πως θα σταθεί στο πλευρό της συζύγου και της κόρης του, Φαίδρας.

Αναλυτικά το μήνυμα της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ έναν αγαπημένο φίλο και έναν άνθρωπο που δεν σταμάτησε να αγωνίζεται και να αποτελεί ένα καθημερινό παράδειγμα θάρρους, δύναμης και κουράγιου, τον Γιώργο Φουντουλάκη.

Η σκέψη μου είναι από εχθές στην σύζυγο και την κόρη του Φαίδρα.

Αγαπημένη μου Φαίδρα, θέλω να θυμάσαι πάντοτε πόσο υπέροχος και δυνατός άνθρωπος ήταν ο πατέρας σου.  Είμαι σίγουρη πως θα είναι κοντά σου σε κάθε σου βήμα, ένας φύλακας άγγελος για να σε προστατεύει και να σε καθοδηγεί.  Είσαι ένα πλάσμα ξεχωριστό.  Σε κρατω μέσα στην καρδιά και τις σκεψεις μου και θα είμαι δίπλα σου σε ό, τι με χρειαστείς.

Σ’αγαπώ πολύ,

Μαριάννα»

Ποιος ήταν ο Γιώργος Φουντουλάκης

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις 12 Αυγούστου 1948 και είχε μία κόρη. Ήταν πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία από το 2008, ενώ από το 2010 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΕΑΟΜ ΑμεΑ από το 2002 έως το 2008.

Ήταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, του Πεκίνο, του Λονδίνο και του Ρίο.

Η δράση του για το παραολυμπιακό κίνημα ήταν μεγάλη και είχε τιμηθεί γι αυτό από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Ελλάδας, τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Sir Philip Craven και πολλούς άλλους φορείς.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης είχε συνδυάσει το όνομά του με το παραολυμπιακό κίνημα και την προσπάθεια που έκανε για την ανάπτυξη του αθλητισμού, ενώ είχε κληθεί να μιλήσει σε πολλά διεθνή συνέδρια.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Read More

And More