Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Το συγκινητικό μήνυμα του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ για το θάνατο του Κόφι Ανάν

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Το συγκινητικό μήνυμα του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ για το θάνατο του Κόφι Ανάν | tlife.gr

Την τελευταία το πνοή σε ηλικία 80 χρόνων άφησε ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν πριν λίγες μέρες και βύθισε στο πένθος, όλους όσους τον γνώριζαν για το όραμα και το έργο του. Ο Κόφι Άναν πέθανε σε νοσοκομείο της Βέρνης όπου νοσηλευόταν και την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

Ήταν γενικός γραμματέας από το 1997 μέχρι το 2006, ο έβδομος κατά σειρά και ο πρώτος μη λευκός που έλαβε ποτέ αυτή τη θέση. Τελευταία είχε αναμειχθεί στην προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνευτικής λύσης στη Συρία.

Η είδηση του θανάτου του συγκίνησε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν και το μήνυμα που αναρτήθηκε στη σελίδα του Συλλόγου ΕΛΠΪΔΑ στο Facebook για τον σπουδαίο αυτό οραματιστή:

«Η ανθρωπότητα έχασε έναν σπουδαίο οραματιστή και έναν μεγάλο υπέρμαχο της ειρήνης και του διαλόγου ανάμεσα στους λαούς. Ο Kofi Annan πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των παιδιών. Ήταν μεγάλη τιμή για εμας το γεγονός πως με την παρουσία του στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριαννα Β. Βαρδινογιαννη – ΕΛΠΙΔΑ» στήριξε τον αγώνα μας ενάντια στον παιδικό καρκίνο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ακολουθώντας το παράδειγμα του», έγραψαν χαρακτηριστικά.

 

READ more