Μαριάντα Πιερίδη: Έφτιαξε κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι και τρέλανε τους followers της! [pics,vid]

Eίναι γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό και εμεπνευσμένη από το ταλέντο του συζύγου της Δημήτρη Κατριβέση, η Μαριάντα Πιερίδη έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στη μαγειρική!

Η αγαπημένη τραγουδίστρια κατάλαβε πως η μαγειρική είναι κάτι που αγαπάει και που τα καταφέρνει και αφοσιώθηκε σ΄αυτό! Η εμπειρία που έχει εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στο Δημήτρη είναι μεγάλη ενώ έγινε ακόμα μεγαλύτερη με τα ταξίδια που έχουν κάνει και πάντα συνδέονται με γαστριμαργικές ανακαλύψεις.

Χθες η τραγουδίστρια έκανε ένα σοκολατένιο κέικ διαιτητικό χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο και χωρίς αλεύρι που τρέλανε του διαδικτυακούς της φίλους ενώ εκείνη μας υποσχέθηκε την πολυπόθητη συνταγή και το έπραξε!

Δες βίντεο και φωτογραφίες

Kαι τελικά η Μαριάντα, ανέβασε στο Instagram την πολυπόθητη συνταγή

View this post on Instagram

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ποτέ μα ποτέ τόσα πολλά μηνύματα για την συνταγή! Σας αγαπωωωωωωω!!!!!! Οπότε θα την ανεβάσω εδώ! Α και περιμένω φωτογραφίες και να μου πείτε πως σας φάνηκε! Chocolate passion cake No sugar, no butter, no flour! (eat it with no fear but lots and lots of passion)!!! . 140 γραμ. αμύγδαλοσκόνη 45 γραμ. κακάο χωρίς ζάχαρη Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ μία πρέζα αλάτι 200 γραμ. χουρμάδες (ή δαμάσκηνα) χωρίς κουκούτσι 80ml γλυκό κρασί (ή χυμό σταφύλι ή πετιμέζι) 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές του γλυκού βανίλια extract 3 αυγά 120ml νερό Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το φούρνο μας στους 150 Βουτυρώνουμε 1 θήκη για κέικ 20 cm. ανακατεύουμε τα αμύγδαλα το κακάο το baking powder και το αλάτι και φυλαμε στην άκρη. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τους χουρμάδες το γλυκό κρασί (η πετιμέζι) και το ζεσταίνουμε (μέχρι να μείνει λίγο λιγότερο από το μισό) και το αφήνουμε να κρυώσει. Αμέσως μετά το ρίχνουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε 120 ml νερό, το ελαιόλαδο τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία μάζα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα Μπολ και προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε Κρεμώδη υφή και προσθέτουμε και το μείγμα με τα αμύγδαλα. Βάζουμε το μείγμα στο σκεύος και ψήνουμε για 25 με 30’ στον αέρα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και αμέσως μετά βγάζουμε από τη φόρμα ψησίματος!!!!

A post shared by MARIADA PIERIDI SOI (@mariada.s.pieridi) on

Read More

And More