Μαριέττα Χρουσαλά: Απόλαυσε το blue moon από το μπαλκόνι του σπιτιού της στο Μαϊάμι!

Από το μπαλκόνι του σπιτιού της στο Μαϊάμι απόλαυσε την σπάνια ολική έκλειψη Σελήνης η Μαριέττα Χρουσαλά. Η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας, που έγινε πριν λίγες μέρες για τρίτη φορά μανούλα, θέλησε να δει το εντυπωσιακό θέαμα που προσέφερε η “ματωμένη” σελήνη και ήταν ορατό από μεγάλο μέρος του πλανήτη και μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους, αγαπημένα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Αρχικά, ανέβασε στο Instagram story της μια φωτογραφία με την εντυπωσιακή θέα που είχε, αναζητώντας την υπερσελήνη, μέσα στο συννεφιασμένο τοπίο. Λίγο αργότερα όμως, το blue moon ήταν ορατό από το σημείο που βρισκόταν και εκείνη έσπευσε να απαθανατίσει τη στιγμή!

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε πως χθες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Καλιφόρνια για να δουν τη Σελήνη να χάνεται, κρυμμένη από τη σκιά της Γης και μετά να επανεμφανίζεται κατακόκκινη.

Ορισμένοι περίμεναν ακόμη και πέντε ώρες ελπίζοντας ότι θα βρουν μια καλή θέση στο αστεροσκοπείο Γκρίφιθ του Λος Άντζελες που άνοιξε τις πόρτες του στις 3.30 τα ξημερώματα για να υποδεχτεί περίπου 2.000 επισκέπτες. Η έκλειψη ξεκίνησε περίπου 15 λεπτά αργότερα, καθώς μια μαύρη σκιά άρχισε να καλύπτει τη λευκή υπέρ-Σελήνη. Μια ώρα μετά, το φεγγάρι χάθηκε τελείως κι όταν επανεμφανίστηκε η επιφάνειά του είχε πάρει το χρώμα του χαλκού.

Το σπάνιο θέαμα ήταν ορατό από τη Βόρεια Αμερική, τη Ρωσία, την Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής στερήθηκε αυτό το show, αφού τη στιγμή της έκλειψης το φεγγάρι δεν είχε ανατείλει ακόμη σε αυτές τις περιοχές: ήταν ακόμη μέρα.

Read More

And More