Μαριλένα Παναγιωτοπούλου: “Πέρασα κρίση προσωπική και αρρώστησα σοβαρά!”

Η 47χρονη θεατρολόγος Μαριλένα Παναγιωτοπούλου, επέστρεψε οικογενειακώς από το Ντουμπάι στην Αθήνα και αποκάλυψε στο περιοδικό ΟΚ! το άγνωστο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και όχι μόνο.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες με έντονη επαγγελματική ζωή, οι οποίες αφοσιώθηκαν στην ανατροφή των παιδιών τους, έφτασαν πολύ κοντά στην κατάθλιψη. Είναι η θεατρολόγος μία από αυτές; «Ό,τι επιλέγω, το κάνω με απόλυτο πάθος και του δίνω πάντα μια θεατρική διάσταση. Αυτό σημαίνει ότι σε όποια φάση της ζωής μου βρίσκομαι, την έχω σκηνοθετήσει κιόλας και αυτό δεν με αφήνει να πέσω σε κατάθλιψη ή να δω την αρνητική όψη των πραγμάτων. Έζησα τη μητρότητα στο έπακρο, απλά τον τελευταίο χρόνο συνειδητοποίησα ότι ο ρόλος της μητέρας και της νοικοκυράς δεν μπορεί να είναι ο μόνος στη ζωή μου. Αυτή η συνειδητοποίηση δεν έγινε εύκολα. Κάποια στιγμή σωματοποίησα την εσωτερική μου ανάγκη να επιστρέψω στη δουλειά μου για να βρω την ισορροπία μου, με αποτέλεσμα να αρρωστήσω βαριά»

Και συνέχισε για το πρόβλημά της:
«Αρρώστησα σοβαρά, αλλά ευτυχώς το πρόβλημα της υγείας μου ξεπεράστηκε. Αυτό που μπορείς να κρατήσεις είναι ότι την ανάγκη μου να επιστρέψω στην Ελλάδα και να αφήσω τη ζωή μου στο Ντουμπάι την εξέφρασε πρώτα το σώμα μου και μετά το μυαλό μου. Αυτό που μου είπε ο Γιώργος, όταν του εκμυστηρεύτηκα το πρόβλημά μου, ήταν δεν υπάρχει περίπτωση να σε νικήσει αυτό που έπαθες. Και μου το είπε με τέτοια πειθώ που μου έδωσε τρομερή δύναμη.»

Κινδύνευσες δηλαδή; «Υπήρχε περίπτωση το πρόβλημα της υγείας μου να έχει πολύ άσχημη κατάληξη. Όταν κάποιος έρχεται αντιμέτωπος με κάτι σοβαρό, μπορεί ή να τον πάρει από κάτω ή να διδαχθεί από αυτή την εμπειρία και να προχωρήσει. Ήμουν πολύ τυχερή γιατί το ξεπέρασα και κυριολεκτικά και μεταφορικά και τώρα κοιτάω μπροστά. Σε ένα βιβλίο ανατολικής φιλοσοφίας είχα διαβάσει: «Δεν έχει σημασία αν τα γεγονότα της ζωής είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα. Αυτό που έχει σημασία είναι η αντίδρασή μας.»

Πόσο σε βοήθησε ο σύζυγός σου Κωνσταντίνος Κοροξενίδης να ξεπεράσεις το πρόβλημα σου; «Δεν γνώριζε κανένα μέλος της οικογένειάς μου για το πρόβλημα της υγείας μου. Ο Κωνσταντίνος το μαθαίνει τώρα μέσα από το ΟΚ!. Όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι είμαι ένας πολύ κοινωνικός άνθρωπος που δίνεται ολόψυχα στους φίλους του, αλλά ταυτόχρονα είμαι και πολύ κλειστή. Αν συμβεί κάτι συνταρακτικό στη ζωή μου, μπορεί να επιλέξω να το μοιραστώ μόνο με ένα πρόσωπο που θεωρώ ότι μπορεί να με βοηθήσει. Τη δεδομένη στιγμή το άτομο αυτό ήταν ο Γιώργος Τσαλίκης, ο οποίος είναι και γιατρός. Ήθελα ο Κωνσταντίνος να είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του και στα παιδιά μας και να μην τον φορτώσω με ένα επιπλέον πρόβλημα.»

Περάσατε κρίση στον γάμο σας; «Η μόνη κρίση που πέρασα ήταν προσωπική. Δεν έχει να κάνει με τον Κωνσταντίνο και τη σχέση μας. Πέρασα μια φάση υπαρξιακής αναζήτησης , όπου ήθελα να επαναπροσδιορίσω τι θέλω στη ζωή μου. Αν ήταν άλλη στη θέση μου ενδεχομένως να μην άφηνε μια παραδεισένια ζωή στο Ντουμπάι για να επιστρέψει στην Ελλάδα της κρίσης. Αλλά ακολουθώ την καρδιά μου και όχι τη λογική.”

Διάβασε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί

Read More

And More