Μαρίνα Πατούλη: «Έχω δεχθεί σεξιστικό bullying»

Μαρίνα Πατούλη: «Έχω δεχθεί σεξιστικό bullying» | tlife.gr

Μια ειλικρινή ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε η Μαρίνα Πατούλη στην Σάσα Σταμάτη ενώ πόζαρε στο φωτογραφικό φακό, δίπλα σε ένα αυτοκίνητο αντίκα,στη πλατεία της Λυκόβρυσης, όπου διοργάνωσε το Ράλλυ Αμαζών, σε συνεργασία με τη ΦΙΛΠΑ Η σύζυγος του δημάρχου του Αμαρουσίου, αποκάλυψε τα μελλοντικά σχέδιά της, το σεξιστικό bullying που δέχεται, αλλά και αν άλλαζε το στυλ της, για να κάνει καριέρα στην πολιτική.

 

Μητέρα, σύζυγος, καθηγήτρια φιλόλογος γυμνασίου,  Πρόεδρος της Unecso βορείων προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Θα κατέβεις τελικά και υποψήφια Δήμαρχος στον Δήμο Λυκόβρησης- Πεύκης;

Πράγματι είναι πολλαπλοί οι ρόλοι και πολλές φορές και αλληλοσυγκρουούμενοι. Όμως θεωρώ ότι μια γυναίκα θα πρέπει να είναι δυναμική, μάχιμη, δραστήρια, για μπορεί να εκπληρώσει όλους αυτούς τους ρόλους. Η μητέρα είναι ένας αδιαπραγμάτευτος ρόλος και για μένα. Είμαι καθηγήτρια φιλόλογος και εργάζομαι στη δημόσια εκπαίδευση περίπου 20 χρόνια. Η αγάπη μου για τα παιδιά είναι ανεξάντλητη και μπορώ να τη διοχετεύσω μέσα από το εκπαιδευτικό λειτούργημα.
Από την άλλη πλευρά, μπήκα στη διαδικασία της ενασχόλησης με τα κοινά γιατί αγαπώ τον τόπο που διαμένω. Από τα παιδικά μου χρόνια διατηρούσαμε εξοχικό στην Πεύκη, ώσπου το 1991, με τον  άνδρα μου, φτιάξαμε το σπίτι μας και κατοικούμε εδώ, όπου παίζαμε ως παιδιά στα δάση. Ο σύζυγός μου μού μετέδωσε το μικρόβιο της πολιτικής και της αγάπης για τα κοινά. Όμως πραγματικά είναι μοναδικά τα συναισθήματα της εσωτερικής πληρότητας και της δημιουργικότητας που νοιώθεις όταν μπορείς να προσφέρεις σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και όταν μπορείς να βάλεις ένα λιθαράκι για τον τόπο σου.
Αφουγκράζομαι την καθημερινότητα στο τόπο που ζω και εργάζομαι και θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου, ότι έχω μια ευθύνη ως ενεργός πολίτης και ως Πευκιώτισσα, να συμβάλω στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συμπολιτών μου.

 Άρα κατεβαίνεις;

Θεωρώ, μέσα από τα μηνύματα που εισπράττω, από τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί και την πίστη των ανθρώπων στο πρόσωπό μου, ότι έχω χρέος, -και αυτό θα αξιολογηθεί βέβαια από την ίδια την κοινωνία-, να συμμετέχω ενεργά στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Για μένα έχει περισσότερη σημασία η βούληση να βοηθήσεις και όχι η θέση από την οποία θα το κάνεις…

Σου έχουν κάνει bullying ακόμα και τώρα που είσαι δημοτική σύμβουλος;

Μου έχουν κάνει απεριόριστο bullying, ίσως γιατί διαπίστωσαν ότι τελικώς έκανα ουσιαστικό έργο στον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος, για το οποίο δεν θα σας πω εγώ, αλλά «μίλησε» από μόνο του και μάλιστα το επικρότησαν και το επιβράβευσαν οι ίδιοι οι πολίτες. Δέχτηκα τεράστιο bullying για λόγους μικροπολιτικής, ακόμα και από τον σημερινό δήμαρχο και το περιβάλλον του….
Εγώ δεν έχω εχθρότητες και αντιπάθειες με κανέναν. Όμως, ως γυναίκα, το να γίνομαι δέκτης σεξιστικού bullying, σεξιστικών σχολίων, για ένα έργο που αφορά παιδιά, αφορά κοινωνική προσφορά και να σε κρίνουν αν φοράς 15ποντα ή 20ποντα, αν έχεις ξανθό μαλλί ή μαύρο, νομίζω ότι αυτό θίγει την αξιοπρέπεια κάθε γυναίκας.

 

Πηγή : parapolitika.gr

READ more