Μαρίνα Βερνίκου: Μιλά για τα αμέτρητα ταξίδια της και όλα τα περίεργα που έχει συναντήσει! [pics]

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ταξιδεύουν απλά γι’ αναψυχή, αλλά επειδή η ανήσυχη φύση τους διψά για περιπέτεια, γνώσεις, νέες εικόνες κι εμπειρίες. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και η Μαρίνα Βερνίκου! Η καταξιωμένη και ταλαντούχα φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου μαγεύει με τις εικόνες που ανεβάζει, σχεδόν καθημερινά, στον λογαριασμό της στο instagram. Αν και δυσκολεύεται να ξεχωρίσει στιγμές από τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες, εντούτοις φυλάει κάποιες ξεχωριστά στην καρδιά και το μυαλό της.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Glow μιλάει για το πως αγάπησε τα ταξίδια, για τις εμπειρίες που έχει ζήσει, για τα πιο περίεργα πράγματα που έχει συναντήσει ενώ αποκαλύπτει πόσες πόλεις συνολικά έχει επισκεφτεί όλα αυτά τα χρόνια.

Διάβασε απόσπασμα της συνέντευξης:

Την αγάπη μου για τα ταξίδια… μου τη μετέδωσε ο πατέρας μου, που είναι λάτρης των ταξιδιών. Έχει επισκεφθεί συνολικά 163 χώρες στη ζωή του και όταν ήμουν μικρή, με έπαιρνε πολύ συχνά μαζί του.

Το πρώτο ταξίδι που θυμάμαι… σαν και τώρα είναι η πρώτη φορά που ταξίδεψα στην Ινδία. Ήμουν 10 ετών και μου έκανε τεράστια εντύπωση το πόσοι άνθρωποι κοιμόντουσαν στους δρόμους.

Bodrum

Το κριτήριο με το οποίο επιλέγουμε τα μέρη που θα επισκεφθούμε κάθε φορά είναι… συνήθως σε ποιες χώρες δεν έχουμε πάει ποτέ.

Τη φράση «φτιάχνουμε βαλίτσες»… την ακούω τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα, οπότε είναι κάτι σύνηθες για μένα.

Η πιο σωστή προετοιμασία για ένα ταξίδι… πιστεύω πως ξεκινάει από το να έχεις διαβάσει λίγο για την ιστορία του τόπου που θα επισκεφθείς και να έχεις δει φωτογραφίες για να διαλέξεις ποια είναι τα μέρη εκείνα που θέλεις να επισκεφθείς οπωσδήποτε, κατά την παραμονή σου εκεί.

Νησιά Γκαλαπάγκος

Το πιο αγαπημένο μου μέσο για να ταξιδεύω είναι… το αεροπλάνο, γιατί έχω την ησυχία μου και μπορώ να δουλέψω απερίσπαστη.

Από τις εμπειρίες μου, όσο καιρό ταξιδεύω, θα ξεχώριζα ως καλύτερη… όταν πάτησα το πόδι μου στον Βόρειο Πόλο, ενώ από τις λιγότερο ευχάριστες ήταν σίγουρα όταν έπρεπε η μικρή μου κόρη να ταξιδέψει πίσω στην Αθήνα μόνη της από τη Χιλή, πέρσι, επειδή έχασε το διαβατήριό της.

Σαντορίνη

Το πιο πρωτότυπο θέαμα που αντίκρισα ποτέ σε κάποιο ταξίδι μου είναι… η έξοδος εκατομμυρίων νυχτερίδων από μια τεράστια σπήλια στο Βόρνεο.

Ένα από τα πιο περίεργα πράγματα που έχω φάει ήταν… μυρμήγκια, σ’ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, το Noma στη Δανία!

Οι χώρες τις οποίες έχω επισκεφθεί μέχρι στιγμής είναι… 128 συνολικά και οι πόλεις, φυσικά, αμέτρητες!

Βενετία

Read More

And More