Μαρίνα Βερνίκου – Μίλτος Καμπουρίδης: Ζουν μαγικές στιγμές στο καρναβάλι της Βενετίας! Εκπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο

Μια ξεχωριστή απόδραση απολαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες η Μαρίνα Βερνίκου και ο Μίλτος Καμπουρίδης. Το αγαπημένο ζευγάρι, το οποίο τρέφει την ίδια μεγάλη αγάπη τόσο για τα ταξίδια όσο και για τη φωτογραφία βρίσκονται στην μαγευτική Βενετία, με αφορμή το διάσημο Καρναβάλι της Βενετίας. Η ταλαντούχα φωτογράφος και ο επιχειρηματίας λατρεύουν τα ταξίδια σε ιδιαίτερους και ξεχωριστούς προορισμούς και πάντα μοιράζονται τα πιο υπέροχα στιγμιότυπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι και τώρα το Καρναβάλι δεν ήταν η εξαίρεση! Η Μαρίνα Βερνίκου και ο Μίλτος Καμπουρίδης απαθανάτισαν όλα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες στην Βενετία και μας ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή. Παράλληλα, ο γνωστός επιχειρηματίας μοιράστηκε πληροφορίες για το Καρναβάλι, όπως το γεγονός ότι κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 3.000.000 τουρίστες και πως οι οικογένειες ντύνονται και περιμένουν να φωτογραφηθούν!

https://instagram.com/p/BuivgZNoO23/

Για ακόμη μια χρονιά οι μάσκες αποτελούν το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του βενετσιάνικου καρναβαλιού.

Λέγεται ότι το Καρναβάλι της Βενετίας ξεκίνησε από μια νίκη της «Γαληνοτάτης Δημοκρατίας» εναντίον του Πατριάρχη της Ακυληίας Ουλρίκο ντι Τρέβεν κατά το έτος 1162. Σε ανάμνηση αυτής της νίκης, οι άνθρωποι άρχισαν να χορεύουν και να κάνουν συγκεντρώσεις στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Προφανώς, αυτό το φεστιβάλ ξεκίνησε εκείνη την περίοδο και έγινε επίσημο στην Αναγέννηση.

Το δέκατο έβδομο αιώνα, το μπαρόκ καρναβάλι ήταν ένας τρόπος αποθήκευσης της εικόνας του γοήτρου της Βενετίας στον κόσμο. Ήταν πολύ διάσημο κατά τη διάρκεια του δέκατου όγδοου αιώνα. Ενθάρρυνε την ελευθερία και την ευχαρίστηση, αλλά χρησιμοποιήθηκε επίσης για την προστασία των Ενετών από την αγωνία για το παρόν και το μέλλον.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κανόνα του βασιλιά της Αυστρίας, το φεστιβάλ είχε τεθεί εκτός νόμου εξ ολοκλήρου το 1797 και η χρήση των μασκών απαγορεύθηκε αυστηρά. Επανεμφανίστηκε σταδιακά κατά τον δέκατο ένατο αιώνα, αλλά μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα και πάνω απ’ όλα για ιδιωτικές γιορτές, όταν έγινε μια ευκαιρία για καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Read More

And More