Ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό και κοινωνικό γεγονός πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 6 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αφορμή την έκθεση «EROS» της φιλανθρωπικής οργάνωσης Creaid, πρόεδρος της οποίας είναι η γνωστή φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου.
Η Μαρίνα Βερνίκου, μαζί με τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης, υποδέχθηκαν πλήθος καλεσμένων από τον χώρο της τέχνης, του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου αλλά και εκπροσώπους της εγχώριας showbiz, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην προσφορά και τη δημιουργία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η έκθεση παρουσίασε μια ιδιαίτερη συλλογή από μοναδικά έργα τέχνης και εκλεκτά κοσμήματα, τα οποία δώρισαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και designers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενισχύοντας τον φιλανθρωπικό σκοπό της δράσης. Παράλληλα, η ηλεκτρονική δημοπρασία των έργων πραγματοποιείται από τις 6 έως τις 10 Μαΐου μέσω της επίσημης πλατφόρμας της Creaid, με τα έσοδα να προορίζονται για την αγορά σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού.
Η βραδιά εξελίχθηκε σε ένα δυναμικό σημείο συνάντησης για συλλέκτες, επιμελητές, γκαλερί και φιλότεχνους, ενώ η έκθεση «EROS» φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν θεσμό που ενώνει την τέχνη με την κοινωνική προσφορά, συγκεντρώνοντας ενδιαφέρον τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Μίλτος Καμπουρίδης – Μαρίνα Βερνίκου

Μαρίνα Βερνίκου και Μίλτος Καμπουρίδης με τα παιδιά τους, Γιώργο και Ντεμίλια
Ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους που έδωσαν το «παρών» ήταν και η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκίλφοιλ, η οποία ξεχώρισε με την παρουσία της, προσθέτοντας διεθνή αέρα στη λαμπερή φιλανθρωπική βραδιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μίλτος Καμπουρίδης, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, Μαρίνα Βερνίκου

Νικόλ Παναγιώτου – Αθηνά Οικονομάκου

Σάκης Τανιμανίδης – Χριστίνα Μπόμπα

Ιωάννα Σρόιτερ

Μαρίνα Βερνίκου, Χριστίνα Μπόμπα, Ρούλα Ρέβη, Αποστόλης Τότσικας

Κρις Μπέτα – Νατάσα Θεοδωρίδου

Γιάννης Βασιλειάδης, Μαρίνα Βερνίκου

Γιάννης Καρυπίδης, Κρις Μπέτα, Νατάσα Θεοδωρίδου

Λάκης Γαβαλάς, Πλάτων Παπαγιαννόπουλος

Ανέστης Ευαγγελόπουλος – Μαρίνα Βερνίκου

Μίλτος Καμπουρίδης, Μαρίνα Βερνίκου, Χάρης Ρώμας

Γιώργος Πράσινος, Νατάσα Θεοδωρίδου, Κρις Μπέτα

Θάνος Βάγιος, Μαρίνα Βερνίκου
Δες περισσότερα στιγμιότυπα από τη βραδιά:
«Είναι η 8η δημοπρασία, 11η χρονιά της Creaid. Έχουμε δώσει στο Νοσοκομείο Παίδων, που θα πάνε και όλα τα έσοδα και αυτής της δημοπρασίας, πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ έως τώρα. Συνεχίζουμε και θέλουμε τη στήριξη όλων. Η δημοπρασία ξεκινάει διαδικτυακά σήμερα και αξίζει όποιος μας βλέπει να μπει να δει τα έργα που έχουν κάνει πάνω από 120 καλλιτέχνες με θέμα τον έρωτα. Έβλεπα πάντα τις γιαγιάδες μου που προσπαθούσαν να βοηθάνε τον κόσμο, όσο μπορούσαν η καθεμία με τον δικό της τρόπο, οπότε αυτό ήταν κάτι που το είχα μέσα μου από μικρή… μ’ αρέσει γενικά η προσφορά στον συνάνθρωπο» ανέφερε η Μαρίνα Βερνίκου στο TLIFE και τον Χρήστο Κούτρα.
Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



