Μαρίνος Κόνσολος: Η άγνωστη ζωή του Κύπριου πρωταγωνιστή του “Έλα στη θέση μου”!

Τον γνωρίσαμε μέσα από το “Μπρούσκο” του Αnt1 και σήμερα κάνει μεγάλη επιτυχία μέσα από το ρόλο του Αχιλλέα στο “Έλα στη θέση μου” του Alpha. Ο λόγος για τον Κύπριο Μαρίνο Κόνσολο που έχει ξετρελάνει τις Ελληνίδες.

“Θέλω να βρίσκομαι όπου έρχονται όμορφα πράγματα”, αποκαλύπτει στο Down Town Κύπρου και μιλά για την μετακόμισή του στην Αθήνα και τις αλλαγές στη ζωή του…

Πώς ήταν εκείνος ο μήνας, μέχρι να αποφασίσεις εάν θα μετακομίσεις στην Αθήνα για το «Έλα στη θέση μου»;

Όλα έπρεπε να γίνουν στα γρήγορα. Από τη μια, έπρεπε να ταξιδέψω μέχρι την Αθήνα για να μιλήσω με τον σκηνοθέτη και τους υπόλοιπους συντελεστές της σειράς του Alpha. Από την άλλη, είχα τη σειρά του Λώρη Λοϊζίδη, στην οποία ήθελα πολύ να συμμετάσχω.

Πώς είναι μέχρι στιγμής η ζωή στην Αθήνα;

Βρίσκομαι όλη μέρα στα γυρίσματα. Δεν βγήκα καθόλου έξω από τη μέρα που μετακόμισα, αλλά είναι τόσο γεμάτο το πρόγραμμά μου, που είναι ωραίο.

Τουλάχιστον, πρόλαβες να διαμορφώσεις τον προσωπικό σου χώρο;

Πρόλαβα, αλλά στο διαμέρισμά μου πηγαίνω μόνο για να κοιμηθώ.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν επιστρέφεις στην Κύπρο;

Να δω τον σκύλο μου, που τον φροντίζουν οι γονείς μου. Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν μπω στο σπίτι μου για να χαλαρώσω, είναι να παίξω στο πιάνο μου.

Το βήμα που κάνεις στην παρούσα φάση, το θεωρείς προσωρινό ή σκοπεύεις να το κυνηγήσεις ώστε να μείνεις για μεγαλύτερο διάστημα εκεί;

Εκείνο που με ενδιαφέρει, είναι να κάνω ωραίες δουλειές. Και δεν εννοώ επιτυχημένες από πλευράς τηλεθέασης, αλλά που θα με πηγαίνουν ένα βήμα μπροστά ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο. Αν αυτή η δουλειά είναι στην Αθήνα, στην Κύπρο ή στο Καζακστάν, οφείλω να την ακολουθήσω. Η Αθήνα, σίγουρα, είναι μια πόλη που σού δίνει πάρα πολλές ευκαιρίες. Εγώ θέλω να βρίσκομαι όπου είναι να έρθουν όμορφα πράγματα. Αυτό για μένα, είναι ζωτικής σημασίας.

Πάντως, είσαι η εξαίρεση του κανόνα. Οι Ελλαδίτες έρχονται στην Κύπρο για δουλειά κι εσύ πήγες στην Ελλάδα. Σε πειράζουν οι συνάδελφοι σου γι’ αυτό;

Εννοείται. Ειδικά ο Τσιμιτσέλης μού λέει: «Ήρθες στην Αθήνα για να “φας” τις δουλειές των συναδέλφων μας». Αυτή η σύμπραξη Ελλάδας-Κύπρου, που ισχύει τα τελευταία χρόνια -γιατί και το «Έλα στη Θέση μου» είναι κατά ένα μικρό ποσοστό κυπριακή παραγωγή- θεωρώ πως μόνο καλό έκανε στο επάγγελμά μας.

Το ότι ήσουν μαθημένος σε πιο «βάρβαρα» ωράρια, στην τελική λειτούργησε υπέρ σου;

Επειδή ως άνθρωπος και ως ηθοποιός είμαι πειθαρχημένος, για μένα τα «βάρβαρα» ωράρια σημαίνουν εξέλιξη στη δουλειά μου και τα ακολουθώ. Οτιδήποτε σχετίζεται με το αντικείμενο μου, δεν το υπονομεύω. Οι ρυθμοί της Κύπρου, όμως, με ηρεμούσαν. Σε αντίθεση με την Αθήνα που γίνεται χαμός στους δρόμους, ενώ «παραλύουν» τα πάντα όποτε γίνονται απεργίες.

Στη ζωή του ήρωα που υποδύεσαι, έρχονται τα πάνω-κάτω μέσα σε μια μέρα. Σου έτυχε να χάσεις τη γη κάτω από τα πόδια σου;

Βεβαίως. Όταν σου συμβεί κάτι τέτοιο, αντλείς μια απίστευτη δύναμη, που μέχρι τότε δεν ήξερες πως έκρυβες μέσα σου. Η γιαγιά μου έλεγε: «Όταν κλείνει μια πόρτα, ανοίγει μια καμαρόπορτα». Οπότε, όλα είναι καλοδεχούμενα.

Η καθημερινότητά σου, άλλαξε μέσα σ’ ένα καλοκαίρι. Κάνεις σχέδια για το μέλλον ή εκ πείρας προτιμάς να το αποφεύγεις;

Σχέδια δεν κάνω, αλλά ονειρεύομαι πολλά πράγματα. Συνάμα, είμαι της άποψης, ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει από μόνο του. Όλα είναι τόσο σωστά μελετημένα στη ζωή, που αν το δούμε από αυτή την οπτική, καθετί γίνεται για το καλό μας.


Read More

And More