Μάρθα Κουτουμάνου – Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Γιατί οι δυο αδελφές έφθασαν στα εξώδικα;

Όταν η Ζωή Λάσκαρη έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2017 δεν άφησε πίσω της διαθήκη. Μοναδικοί κληρονόμοι είναι οι κόρες της Μάρθα Κουτουμάνου και Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, καθώς και ο σύζυγός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο τελευταίος καταθέτει δήλωση αποποίησης κληρονομιάς και η Μάρθα με τη Μαρία Ελένη είναι οι μόνες εξ αδιαθέτου κληρονόμοι της μεγάλης ηθοποιού.

Οι αδελφές κάνουν αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής, βρίσκουν χρέη, αποφασίζουν να εκποιήσουν το μέρος της περιουσίας που είναι απαραίτητο για την κάλυψη των χρεών και κάπως έτσι συμφωνούν στην πώληση της βίλας στο Πόρτο Ράφτη. Στην πορεία, η Μάρθα λέει ότι δεν μπορεί να δώσει τα καινούρια κλειδιά του σπιτιού σε κανέναν γιατί μέσα υπάρχουν μόνο τα προσωπικά της αντικείμενα και ότι έχει πέσει θύμα κλοπής (στις 30 Νοεμβρίου του 2017). Ταυτόχρονα, η Μάρθα διαμηνύει στην αδελφή της ότι «το σπίτι είναι διαθέσιμο να το επισκεφτεί οποιοσδήποτε σοβαρός υποψήφιος αγοραστής, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, κατόπιν συνεννόησης μαζί μου».

Η Μαρία Ελένη δεν το δέχεται και κάπως έτσι ξεκινά η ανταλλαγή εξωδίκων, τα οποία δημοσιεύει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα η Ρομίνα Ξύδα. Στο πρώτο εξώδικο προς την Μάρθα, στις 10/12/2018, η Μαρία Ελένη ζητά τα κλειδιά από το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη, διαφαίνεται όμως εύγλωττα η δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί. Λίγες μέρες αργότερα, η Μάρθα απαντά με τη σειρά της με εξώδικο. Σε αυτό τα κλειδιά χάνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και αρχίζει ουσιαστικά ο πόλεμος, καθώς η πρωτότοκη κόρη της Ζωής Λάσκαρη αναφέρει στο δικαστικό έγγραφο: “Σου υπενθυμίζω ότι η τελευταία μεταξύ μας επικοινωνία έλαβε χώρα στις 24/10/2017, με το παρακάτω μήνυμα που μου έστειλες στο κινητό μου: “Θα σου πω ένα τελευταίο πράγμα, από εδώ και στο εξής θα μιλάς μόνο με τον πατέρα μου. Ως εδώ”, άρα σαφέστατα προκύπτει ποια από τις δυο μας διέκοψε τη μεταξύ μας επικοινωνία”.

https://www.youtube.com/watch?v=AdcmEAaHyTg

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου ανταπαντά με εξώδικο τον Ιανουάριο του 2019, εστιάζοντας ουσιαστικά στην υπεράσπιση του πατέρα της. Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, τα ασφαλιστικά μέτρα συζητήθηκαν πριν από λίγες μέρες, η αίτηση δεν έγινε δεκτή και οι δύο αδελφές θα συναντηθούν στα δικαστήρια τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Read More

And More