Μαρτυρία αστυνομικού στο TLIFE: “Πολλά από τα αλεξίσφαιρα που μας δίνουν είναι ληγμένα!”

Για τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά, της ομάδας ΔΙΑΣ, και γενικότερα οι μάχιμοι αστυνομικοί, μίλησε ένας συμπατριώτης και συνάδελφος του άτυχου Γιάννη Σκυλογιάννη .

Ο 29χρονος αστυνομικός πέρασε τον πρώτο χρόνο της υπηρεσίας του στην Αθήνα και στη συνέχεια μετατέθηκε στην πόλη από την οποία κατάγεται, στα Τρίκαλα. Καθημερινά βγαίνει με μηχανή για περιπολίες και γνωρίζει καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο δρόμο όλοι, οι νεαροί, ως συνήθως αστυνομικοί, που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση των αλεξίσφαιρων γιλέκων: “Στους καινούριους κυρίως, δίνουν αλεξίσφαιρα παλιά, με φθορές, σκισμένα… Έχουν απάνω ακόμη και μπαλώματα! Κάποια είναι ληγμένα, έχει περάσει η αποτελεσματικότητά τους! Για να μην μιλήσουμε για τις συνθήκες υγιεινής. Βρωμάνε όλα, ο ένας κουβαλάει τον ιδρώτα του άλλου. Εκτός αυτών, τα αλεξίσφαιρα που παρέχει η υπηρεσία, είναι πολύ βαριά. Δύσκολα κινείται κανείς… Αν θες να έχεις ένα δικό σου, καθαρό και ευκολόχρηστο, χρειάζεσαι περίπου 700€ και φυσικά η υπηρεσία δεν παρέχει κανένα μέρος του κόστους.

Και συνεχίζει για τα όπλα: “Όπως και για το όπλο σου… Αν θες δικό σου δεν χορηγείται κάποιο ποσό. Μπορεί να έχουν έρθει κάποιες καινούριες παρτίδες όπλων τώρα τελευταία, αλλά υπάρχουν και πολλά παλιά! Κάποια από αυτά που είναι πολλών ετών επίσης μπορεί να μην έχουν τη σωστή αποτελεσματικότητα. Μπορεί να μην έχει την καλύτερη δυνατή συντήρηση και η απραγία μαζί να μην το κάνει να λειτουργεί τόσο σωστά και στην κατάλληλη στιγμή να σε προδώσει! Φυσικά για να σαι σίγουρος και να έχεις ένα δικό σου όπλο πέπει να δώσεις από 700-1500€ από την τσέπη σου!

Όσο για της μηχανές… “Κάποιες μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, της Αθήνας κυρώς γιατί στην περιφέρεια τα πράγματα είναι καλύτερα, που χαλάνε και θέλουν συντήρηση, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και να τις φτιάξουν αμέσως. Δεν αγοράζουν τα υλικά που χρειάζονται και υπάρχει ας πούμε μια σειρά προτεραιότητας.

Τις κρατάνε στα συνεργεία. Το χειρότερο είναι ότι ακόμη και για αλλαγή λάστιχων στη μηχανή πρέπει να βάλουμε μέσον και δοθεί το κονδύλι! Γενικά ο,τιδήποτε θες να γίνει πιο άμεσα, χρειάζεσαι μέσον…”

Μπορεί τα σωστά αλεξίσφαιρα να μην έσωζαν τις ζωές των άτυχων παιδιών στο χθεσινό μακελειό, αλλά ίσως σε μία απευχόμενη πάντα αλλά πιο έυκολη περίπτωση πυροβολισμού, να είναι οι σωτήρες κάποιων άλλων παιδιών που κινδυνεύουν καθημερινά για την ασφάλεια των υπόλοιπων πολιτών και φυσικά για ελάχιστα χρήματα.

Read More

And More