Μάθε ποιό είναι το τηλεοπτικό σόου που… μισεί ο Τραμπ!

Από τον περσινό Οκτώβριο έως σήμερα μια μικρή επανάσταση συντελείται στην αμερικανική τηλεόραση φέροντας τη σφραγίδα των πιο αξιόλογων ταλέντων της αμερικανικής σόουμπιζ.

Παρωδώντας κατά μέτωπο τη νέα κυβέρνηση, το μακροχρόνιο σατιρικό σόου Saturday Night Live (SNL) απολαμβάνει στις ΗΠΑ την πιο δημοφιλή του σεζόν εδώ και δύο δεκαετίες, με τον Αλεκ Μπάλντουιν σε μεγάλη ρέντα να μεγαλουργεί ως μεγαλομανής, εγωκεντρικός και… άσχετος περί του αξιώματος του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Μαζί του, η κωμικός-αποκάλυψη Κέιτ ΜακΚίνον δίνει το δικό της ρεσιτάλ πότε ως Ιβάνκα Τραμπ και πότε ως Κελιάν Κόνγουεϊ (σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου) όπως και προεκλογικά ως Χίλαρι Κλίντον.

Η δε χαρισματική σταρ Μελίσα ΜακΚάρθι κλέβει την παράσταση μιμούμενη τον επιθετικό προς τους δημοσιογράφους γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ.

Η φετινή 42η σεζόν του SNL ξεκίνησε δυναμικά. Με ποδαρικό από τη χολιγουντιανή σταρ Μάργκοτ Ρόμπι («Ο λύκος της Γουόλ Στριτ», «Ομάδα Αυτοκτονίας») στην παράδοση του σόου που θέλει επωνύμους να αναλαμβάνουν τον ρόλο του οικοδεσπότη ανοίγοντας την αυλαία με έναν μονόλογο και συνεχίζοντας με συμμετοχή σε κωμικά σκετς.

Σε αυτό το πλαίσιο το επεισόδιο που ο Τομ Χανκς εμφανίστηκε ως οικοδεσπότης σε συνδυασμό με περφόρμανς από τη Lady Gaga ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην τηλεθέαση, ενώ από τις πιο πολυσυζητημένες εμφανίσεις ήταν αυτή της Σκάρλετ Γιόχανσον, που όχι μόνο έλαμψε ως οικοδέσποινα αλλά και μιμήθηκε το στυλ της Ιβάνκα Τραμπ.

Από τους γνωστούς υποστηρικτές των Δημοκρατικών, ο Αλεκ Μπάλντουιν, ρέκορντμαν στην ιστορική διαδρομή του SNL με 17 εμφανίσεις, ρίχτηκε στη μάχη της πολιτικής σάτιρας (παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ντάρελ Χάμοντ) ως Τραμπ με περούκα και ψεύτικο μαύρισμα.

Ο θόρυβος της επιτυχίας του ξεπέρασε τα αμερικανικά σύνορα ώστε μέχρι και εφημερίδα της Δημοκρατίας του Αγίου Δομίνικου τον έβαλε κατά λάθος στο εξώφυλλό της ως πρόεδρο των ΗΠΑ αντί του Τραμπ!

Το success story του βετεράνου ηθοποιού και των συμπρωταγωνιστών του στο SNL δέχθηκε και επικρίσεις όπως ότι ο «πιο ανθρώπινος» δικός του Τραμπ έδωσε και την εκλογική νίκη στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων – κάτι ωστόσο που ο Μπάλντουιν αρνείται.

Ο ίδιος μάλιστα σκοπεύει να βάλει την καρικατούρα του Τραμπ και στο χαρτί σε ένα σατιρικό βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Penguin τον Νοέμβριο επικεντρωμένο στον πρώτο χρόνο του νέου προέδρου στο οβάλ γραφείο. Παράλληλα, η κόντρα του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που δεν χορταίνει να γράφει στο Twitter την αποστροφή του προς το σόου (το SNL φιλοξένησε λίγο πριν από τις εκλογές τη Χίλαρι Κλίντον ενώ το 2015 είχε δεχθεί και τον Τραμπ ως οικοδεσπότη του), καλά κρατεί.

Δεδομένου ότι το SNL καταγράφει σεζόν-ρεκόρ επιβεβαιώνοντας τον άρρηκτο δεσμό του πολιτικά φορτισμένου προγράμματός του με τις εξελίξεις στην αμερικανική πολιτική, παρακολουθούμε το φαινόμενο της άνθησής του ως κάτι ξεχωριστό.

Από το ντεμπούτο του το 1975 στο δίκτυο του NBC έως σήμερα, το σόου δεν είναι μόνο φυτώριο ανάδειξης κωμικών ταλέντων αλλά και αντιπολιτευτικός μοχλός. Καθόλου τυχαία, ψηφοφόροι έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι το σόου επηρέασε την ψήφο τους, με την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 στο αξίωμα του προέδρου να αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα.

Προσελκύοντας ξανά τους περισσότερους τηλεθεατές στις ηλικίες 18 έως 49 από το 2008 σε μια φρενήρη χρονιά που καταγράφει την υψηλότερη τηλεθέαση από τη σεζόν 1992-1993, το SNL διασκεδάζει φέτος πάνω από 11 εκατομμύρια θεατές. Το μεγάλο φινάλε θα γραφτεί στη μικρή οθόνη με άλλες τέσσερις εκπομπές, από τις 15 Απριλίου έως τις 20 Μαΐου, που θα προβληθούν ζωντανά σε όλη τη χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία του σόου.

Πηγή: TV Έθνος

Read More

And More