Μαζί σου: Η λειτουργία του πατέρα Αντώνιου στο εκκλησάκι της «Κιβωτού»! [video]

Μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε στέλνει ο πατέρας Αντώνιος της «Κιβωτού» του Κόσμου, που αυτήν τη στιγμή φροντίζει και φιλοξενεί περίπου 600 παιδιά. Ο οραματιστής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος ακόμη και στην καραντίνα δεν σταματά κάθε απόγευμα να κάνει τη λειτουργία στο εκκλησάκι του ιδρύματος και να επικοινωνεί μέσω Skype με όλα τα παιδιά που τον έχουν ανάγκη.

Μιλώντας στην εκπομπή Μαζί σου και στην Τατιάνα Στεφανίδου ο πατέρας Αντώνιος εξομολογείται με συγκίνηση την καθημερινή ανάγκη των παιδιών για επικοινωνία και τη χρήση της τεχνολογίας ως ένα μεγάλο δώρο.

«Έχουμε διαμορφώσει σε συνεργασία με τα παιδιά ένα πρόγραμμα για να τα κρατάμε σε καλή διάσταση και προσπαθώντας να κάνουμε τα παιδιά να νιώσουν ασφάλεια», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Στα σπίτια φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα έχουμε 230 παιδιά που έχουμε με εισαγγελική παραγγελία και άλλα 300 περίπου παιδιά που είναι στο Κέντρο Ημέρας. Είναι τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών που καταφέραμε να τα κρατήσει η μητέρα τους και να μην τα εγκαταλείψει λόγω ακραίας φτώχειας ή άλλων σοβαρών προβλημάτων, Μιας και τη στηρίξαμε σε σπίτια που έμενε, ή σε χώρους που έχουμε, ή που νοικιάζουμε. Σε αυτό το πρόγραμμα που λέμε στέγη για μητέρα και παιδί ή υιοθεσία οικογένειας για την μικρή συνήθως μητέρα που δεν έχει πόρους και υποστηρικτικό περιβάλλον.

Όσον αφορά στην επικοινωνία με τα παιδιά, σημείωσε: «Είναι πολύ συγκινητικό που επικοινωνούμε με τα παιδιά μέσω Skype. Σε καθημερινή βάση επικοινωνούμε και σε κάποια σπίτια πηγαίνω και εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις οικονομικές δυσκολίες του εγχειρήματός του: «Δεν έχουμε πάρει ποτέ κρατικά χρήματα και βασιζόμαστε κυρίως στην αγάπη του κόσμου. Τώρα που έχουν ακυρωθεί όλες οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις είναι πιο δύσκολα τα πράγματα».

 

Read More

And More