Με διετή αποκλεισμό από την IAF τιμωρήθηκε η Πηγή Δεβετζή

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν τιμωρήθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου λόγω της “αποτυχίας της να δώσει δείγμα” σε αιφνίδιο έλεγχο που έγινε στις 23 Μαϊου του 2009 στην Γιάλτα.

Όπως ενημερώθηκε ο ΣΕΓΑΣ η Πηγή Δεβετζή τιμωρείται με διετή αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις φιατί δεν έδωσε δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο που της έγινε το 2009 στη Γιάλτα, όπου βρισκόταν μαζί με τον τότε προπονητή της από την Ουκρανία.

Αν και ο ΣΕΓΑΣ είχε ενημερωθεί τότε με το περιστατικό δεν επιδίωξε καμία ανάμειξη παρά την πίεση της IAAF ώστε να μεσολαβήσει για να δώσει η αθλήτρια εξηγήσεις. Στη συνέχεια όμως η διαδικασία πάγωσε, προφανώς επειδή η Δεβετζή έδειξε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Όταν όμως επανήλθε το περασμένο φθινόπωρο, κοινοποιώντας την πρόθεσή της να επιστρέψει, το ίδιο έκανε και η IAAF. Ο φάκελος άνοιξε και πάλι, αρχικά δόθηκε εντολή στον ΣΕΓΑΣ να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία αλλά στην πορεία η διεθνής ομοσπονδία διεμήνυσε στην ελληνική ότι θα αποφασίσει η ίδια για το θέμα.

Read More

And More