Με καλό καιρό ξεκινά η μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού!

Από σήμερα ξεκινά η μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού, αν και αναμένεται να υπάρξουν μικρά προβλήματα λόγω της απεργίας των βυτιοφόρων. Ωστόσο, ο καιρός θα είναι πολύ καλός και ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει μέχρι και τους 38 βαθμούς κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αίθριος κι αν δεν έχεις πάρει ακόμη την άδεια του καλοκαιριού σίγουρα μπορείς να φύγεις ένα διήμερο, ή να πας για μια βουτιά σε μια κοντινή παραλία, αν βέβαια έχεις βενζίνη. Δες παρακάτω αναλυτική πρόβλεψη του καιρού.
Για σήμερα Σάββατο τελευταία μέρα του Ιουλίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα με πιθανότητα το βράδυ για σποραδικές καταιγίδες. Στα πελάγη οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ.
Στην Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια με πιθανότητα το βράδυ για μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεα και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα έχει αίθριο καιρό με νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπείρου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ξεκινά από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεα, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ξεκινά από 16 έως 36 βαθμούς κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχει αίθριο καιρό με ανέμους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου. Ενώ στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική, ο καιρός θα είναι καλός με ανέμους βόρειους και βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου.
Για αύριο Κυριακή στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι στα ίδια με τα σημερινά επίπεδα.

Read More

And More