Με καθυστερήσεις όλες οι πτήσεις- Ταλαιπωρήθηκαν οι επιβάτες

Αποκαταστάθηκαν σταδιακά οι πτήσεις στην χώρα αφού όπως είπε στο newsit o εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το πρόβλημα που προέκυψε στις συχνότητες, διορθώθηκε πριν αρκετές ώρες. Ωστόσο οι ταξιδιώτες υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία.

Όλα είχαν ξεκινήσει στις 08:25 το πρωί. Για περίπου δύο ώρες καμία πτήση δεν γινόταν στη χώρα μας. Το πρόβλημα ήταν στο σύστημα VAR-VCS, δηλαδή την Ηλεκτρονική Υποστήριξη Συχνοτήτων Πύργου Ελέγχου και Κυβερνητών αεροσκαφών. Στο σύστημα αυτό έγινε μπλακ άουτ με αποτέλεσμα να υπάρχει ασφαλής επικοινωνία μεταξύ πύργου ελέγχου και αεροπλάνων.
Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, Γιάννης Κουρμουλάκης, το σύστημα αυτό κατέρρευσε γιατί δεν γίνονται συχνά συντηρήσεις λόγω έλλειψης χρημάτων.
Για περίπου δύο ώρες καθηλωμένα έμειναν στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος περίπου 25 αεροπλάνα ενώ αλλα τόσα μπλοκαρίστηκαν τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Αεροπλάνα που έρχονταν προς την Ελλάδα ενημερώθηκαν για να αλλάξουν προορισμό ή ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην προσγειωσή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit

Read More

And More