Αυτό κάνει την επιλογή λαδιού για τις τηγανητές πατάτες λίγο πιο δύσκολη. Tο ελαιόλαδο στο τηγάνισμα δεν προσφέρει τον ίδιο έλεγχο θερμοκρασίας που παρέχουν τα φυτικά έλαια.
Η τελική επιλογή τελικά εξαρτάται από το πώς θέλετε να τηγανίσετε τις πατάτες και τι σας ενδιαφέρει περισσότερο σε θέματα διατροφικής αξίας και γεύσης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τηγανητές πατάτες: Με φυτικά έλαια για καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας
Μια από τις πιο κρίσιμες παραμέτρους στο τηγάνισμα, είναι το σημείο καπνού στην θερμοκρασία του κάθε ελαίου. Αυτό είναι η θερμοκρασία στην οποία το λίπος αρχίζει να διασπάται και το λάδι αρχίζει να καπνίζει. Το σημείο καπνού είναι η υψηλότερη θερμοκρασία που μπορεί να φτάσει το έλαιο και να είναι ακόμη ασφαλές και χρησιμοποιήσιμο.
Διάβασε τη συνέχεια στο Iatropedia.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.