Με την Γαλανόλευκη να ανεμίζει και με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου, έγινε η μετάβαση από την ΝΕΡΙΤ στη νέα ΕΡΤ!

Ηταν 11 Ιουνίου του 2013 όταν ο διακόπτης κατέβηκε και το σήμα της ΕΡΤ χάθηκε από τους δέκτες μας. Ηταν 11 Ιουνίου του 2013, όταν το μαύρο ήρθε και πλημμύρισε τους δέκτες μας…

Σήμερα, ακριβώς δύο χρόνια μετά η ΕΡΤ είναι και πάλι εδώ! Σήμερα ακριβώς δύο χρόνια μετά, η ΕΡΤ ανασαίνει και πάλι.

Με την Γαλανόλευκη να ανεμίζει και με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου έγινε στις 6.00 το πρωί, η μετάβαση από την εποχή της ΝΕΡΙΤ στην εποχή της νέας ΕΡΤ ή μάλλον για να ακριβολογώ σχεδόν της νέας ΕΡΤ.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση «επέστρεψε», σχεδόν σε πλήρη ανάπτυξη, με την ΕΡΤ3 να ακολουθεί στον σχεδιασμό επαναλειτουργίας όλων των σταθμών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την αλλαγή του λογότυπου από Ν σε ΕΡΤ1 και ταυτόχρονα προβλήθηκε βίντεο με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, μια παράδοση η οποία καταργήθηκε επί ΔΤ και ΝΕΡΙΤ. Στη συνέχεια ακολούθησαν εικόνες απ’ όλη την ιστορία της ΕΡΤ, από την ΥΕΝΕΘ και την ΕΙΡΤ, μέχρι την ΕΤ και το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου του 2013 και το No Signal.
Το πρώτο πλάνο της ΕΡΤ1 ήταν το τραπέζι με το λογότυπο και όταν το πλάνο άνοιξε εμφανίστηκαν οι δυο παρουσιαστές. Το νέο πρόγραμμα εγκαινιάστηκε με την πρωινή ενημερωτική εκπομπή στις 6 με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά, δίδυμο που παρουσίαζε την αντίστοιχη εκπομπή στο ERTopen.
Ο Νίκος Αγγελίδης και η Βασιλική Χαϊνά, ήταν εμφανώς τρακαρισμένοι και αγχωμένοι, τόσο που με δυσκολία κατάφεραν να διαχειριστούν αυτή την πρώτη “καλημέρα”. Με άλλα λόγια σαφέστατα και οι δύο παρουσιαστές δεν ήταν προετοιμασμένοι όπως θα έπρεπε για να διαχειριστούν ουσιαστικά αυτή την ιστορική στιγμή… Γιατί σήμερα το πρωί γράφτηκε μία ακόμα σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας της ελληνικής τηλεόρασης,πέρα από τις όποιες πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις που σαφέστατα έχει το συγκεκριμένο θέμα.

Αμέσως μετά η εκπομπή προχώρησε σε σύνδεση με τις Βρυξέλλες και το ρεπορτάζ για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ και ξεκίνησαν να εμφανίζονται στο πλατό και οι πρώτοι καλεσμένοι.

Και επειδή αν το καλοσκεφτείς όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, ποδαρικό στην εκπομπή έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Ενώ αξίζει να σου πω, πως περίπου στις 7:30 π.μ. στο στούντιο της ΕΡΤ έκανε την εμφάνισή της και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά τα άλλα; Το κλίμα, σήμερα, αναμένεται να είναι εορταστικό καθώς, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου διοργανώνεται στις 8.00 μ.μ. μεγάλη συναυλία, με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών να δίνουν το παρών, ανάμεσά τους, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.α.
Η συναυλία θα μεταδίδεται ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς στα ερτζιανά θα εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια.
Όσον αφορά την στελέχωση του φορέα, σύμφωνα με στοιχεία, οι αιτήσεις επανόδου του προσωπικού έφθασαν τις 1.665, ενώ, άμεσα, θα προχωρήσουν και οι νομικές τροποποιήσεις, προκειμένου να καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της εταιρείας.
Τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έχει εκφράσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία στις 7.00 μ.μ. καλεί σε συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο.

Read More

And More