Dragons’ Den: Το υπέρογκο ποσό που ζήτησε και το μεγαλοπρεπές «όχι» από τους επενδυτές

Το δεύτερο επεισόδιο του Dragons’ Den, της νέας εκπομπής του ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη παρακολουθήσαμε σήμερα με αρκετούς παίκτες να στέκονται μπροστά στους dragons, παρουσιάζοντας τις ιδέες τους και διεκδικώντας μια συνεργασία μαζί τους.

Ανάμεσα σε άλλους διαγωνιζόμενους, ο χημικός μηχανικός Ραφαήλ Κουρμουλάκης στάθηκε απέναντι στους dragons προκειμένου να τους πείσει να επενδύσουν στην ιδέα του. Η συγκεκριμένη ιδέα είχε να κάνει με τη δημιουργία ενός αντιδραστήρα τσέπης που θα δείχνει εαν το ποτό είναι νοθευμένο ή όχι. Μάλιστα, για την υλοποίηση της ιδέας του ζήτησε ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχουν ζητηθεί ποτέ στην ελληνική τηελόραση.

«Ζητάω ένα κεφάλαιο των 150.000 ευρώ με αντάλλαγμα το 10% των μετοχών της εταιρείας με σκοπό την ίδρυση εταιρείας η οποία θα κατασκευάσει το πρωτότυπο μιας και προς ώρας δεν υπάρχει».

Όταν όμως οι επενδυτές αποσύρονταν ο ένας μετά τον άλλον, η Μαρία Χατζηστεφανή έμελλε να κάνει μια πρόταση δελεαστική για την οποία ο διαγωνιζόμενος θα είχε μόλις πέντε δευτερόλεπτα να την δεχθεί ή να την αρνηθεί.

Συγκεκριμένα, η Μαρία πρότεινε να δώσει 150.000 ευρώ με αντάλλαγμα το 50% της εταιρείας. «Δεν θέλω όμως να χάσω τον έλεγχο. 49% και πάμε μέχρι το πρωτότυπο» τόνισε ο διαγωνιζόμενος του Dragons’ Den. «Αποσύρω την πρόταση μου και είμαι εκτός. Καλή επιτυχια» υπογράμμισε, με χαμόγελο, η επενδύτρια για να δείξει την πόρτα της εξόδου στον φιλόδοξο διαγωνιζόμενο του πρότζεκτ επενδύσεων του ΑΝΤ1.

Read More

And More