Eurovision 2021: Σήμερα στην ΕΡΤ ο Α’ Ημιτελικός! Όλα όσα θα δούμε

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Σε απευθείας σύνδεση με το Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, η ΕΡΤ θα μεταδώσει τους δύο Ημιτελικούς του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, τον πρώτο απόψε, Τρίτη 18 Μαΐου και τον δεύτερο την Πέμπτη 20 Μαΐου, στις 22:00, καθώς και τον Τελικό, το Σάββατο 22 Μαΐου, επίσης στις 22:00.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στη 4η θέση του Δεύτερου Ημιτελικού (Πέμπτη 20/5) με τη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) και το τραγούδι «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού.

credit: EBU/ANDRES PUTTING

Στον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, θα το ανακοινώσει ο μόλις 10 ετών ταλαντούχος Μανώλης Γκίνης, τον οποίο απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου, του βενιαμίν της οικογένειας Αντωνοπούλου. Ο Μανώλης θα ανακοινώσει σε όλη την Ευρώπη τον υψηλότερο βαθμό της Ελλάδας και θα κατακτήσει μια σημαντική πρωτιά: θα γίνει ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

Και αυτή δεν είναι η μόνη πρωτοτυπία της Ελλάδας στη φετινή διοργάνωση. Και η 18χρονη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη), η οποία θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας, είναι η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον Διαγωνισμό, αλλά και η νεότερη τραγουδίστρια που θα λάβει μέρος, φέτος, στη Eurovision.

Η σειρά εμφάνισης στους δύο Ημιτελικούς, έχει ως εξής:

Α’ Ημιτελικός, Τρίτη 18 Μαΐου

  1. Λιθουανία
  2. Σλοβενία
  3. Ρωσία
  4. Σουηδία
  5. Αυστραλία
  6. Βόρεια Μακεδονία
  7. Ιρλανδία
  8. Κύπρος
  9. Νορβηγία
  10. Κροατία
  11. Βέλγιο
  12. Ισραήλ
  13. Ρουμανία
  14. Αζερμπαϊτζάν
  15. Ουκρανία
  16. Μάλτα

Β’ Ημιτελικός, Πέμπτη 20 Μαΐου

  1. Σαν Μαρίνο
  2. Εσθονία
  3. Τσεχία
  4. Ελλάδα
  5. Αυστρία
  6. Πολωνία
  7. Μολδαβία
  8. Ισλανδία
  9. Σερβία
  10. Γεωργία
  11. Αλβανία
  12. Πορτογαλία
  13. Βουλγαρία
  14. Φινλανδία
  15. Λετονία
  16. Ελβετία
  17. Δανία

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της Ολλανδίας ως διοργανώτριας χώρας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Α΄ Ημιτελικό ψηφίζουν Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία.

Στον Β΄ Ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: EBU / THOMAS HANSES

Read More

And More