Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Μάλμε της Σουηδίας

Σήμερα 24 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε μέσα από την εκπομπή «Στούντιο 4» ο καλλιτέχνης που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision 2024. Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί για την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024.

Η Μαρίνα Σάττι παραχώρησε την πρώτη συνέντευξή της στην εκπομπή της ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας πως είναι η τρίτη φορά που της έγινε πρόταση για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Ωστόσο φέτος ένιωσε έτοιμη και είπε το μεγάλο «ναι».

«Μου έχει ξαναγίνει πρόταση. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά. Δεν ξέρω τι άλλαξε, σκέφτηκα ότι αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Νιώθω ότι είναι κάτι που μπορώ να το διαχειριστώ, δεν έχω άγχος. Μοιάζει με τα ταξίδια που κάνω, που παίζουμε σε φεστιβάλ, γνωρίζουμε ανθρώπους από άλλες χώρες. Έτσι το φαντάζομαι. Θα δείξει αν είναι έτσι. Ανυπομονώ. Αν μπω στη διαδικασία να το σκεφτώ σαν διαγωνισμό, δεν υπάρχει, θα με αγχώσει» αποκάλυψε η 36χρονη τραγουδίστρια στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. 

 

«Ελπίζω σε μια εξέλιξη. Θα κάνω αυτό που είμαι όμως. Αυτό συζητούσαμε και με την ΕΡΤ. Εκπροσωπώντας μια χώρα, θες να δείξεις κάτι από αυτή και μέσα στο πρότζεκτ, που έτσι κι αλλιώς υπήρχε αυτή η σκέψη. Αυτή την έρευνα κάνω, αυτόν τον πειραματισμό με τα τραγούδια», πρόσθεσε η Μαρίνα Σάττι.

Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια και δημιουργός δέχθηκε με χαρά την πρόταση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μια συμβολική χρονιά, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη παρουσία της Ελλάδας στη Eurovision, το 1974.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Γι’ αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια, επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο κιόλας, 25 Οκτωβρίου 2023, στο email eurovision2024@ert.gr μπορούν όποιοι δημιουργοί το επιθυμούν να στείλουν, έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, τις δικές τους προτάσεις ολοκληρωμένων τραγουδιών.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των κανονισμών της EBU, τα τραγούδια πρέπει να είναι πρωτότυπα και ακυκλοφόρητα, με μέγιστο χρόνο τα 3 λεπτά.

Η Eurovision 2024 θα διεξαχθεί στo Μάλμε της Σουηδίας‚ από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024.

Read More

And More