Game of Chefs – Βανέσα Βενέτη: Λύγισαν οι κριτές με την εξομολόγηση της τρανς παίκτριας

Η Βανέσα Βενέτη ήρθε στο αποψινό επεισόδιο του Game of Chefs για να δείξει τις ικανότητές της στην μαγειρική. Ωστόσο, η εξομολόγηση της 46χρονης τρανς παίκτριας συγκλόνισε τους τρεις κριτές, οι οποίοι λύγισαν στο άκουσμα της ιστορίας της.

Η Βανέσα Βενέτη είναι ένα τρανς άτομο που στο παρελθόν υπήρξε σε γάμο και μάλιστα με την πρώην σύζυγό του είχαν αποκτήσει και μια κόρη – σήμερα είναι 10 ετών –  με την οποία όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει επαφή. Όπως αποκάλυψε εκτός από τη μαγειρική ασχολείται και με άλλα πράγματα, καθώς είναι αρθρογράφος, τεχνίτρια νυχιών, ιδιωτική υπάλληλος και ακτιβίστρια.

Η ίδια μιλώντας στους τρεις κριτές, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο λόγος που ήρθα είναι ακτιβιστικός. Να δείξω ότι ένα τρανς άτομο γνωρίζει πως να μαγειρεύει. Το παιδί μου είναι 10 ετών και δεν μπορώ να το δω γιατί είμαι τρανς. Την λένε Μελίνα…

Τελευταία φορά που της μαγείρεψα έκανα μια αματριτσιάνα και μου είπε ότι ήταν τα καλύτερα μακαρόνια στον κόσμο. Ζω για εκείνη, όχι για μένα. Μη μιλήσω για τους εργασιακούς αποκλεισμούς σε τρανς άτομα. Πολλές φορές τα αυτονόητα, δεν είναι αυτονόητα. Μου αρέσει η μαγειρική, να μαθαίνω συνέχεια πράγματα. Της το είχα πει σαν παραμυθάκι… Σε κάποιους ανθρώπους που είναι στεναχωρημένοι όταν έχουν γεννηθεί αγοράκια, ενώ είναι κοριτσάκια, έρχεται η νεράιδα και ρίχνει μια μαγική νεραϊδόσκονη και σιγά σιγά γίνονται κοριτσάκια. Μου είπε καλύτερα να είμαι κοριτσάκι. Για τα παιδιά, σεφ, είναι απλό. Εμείς το κάνουμε περίπλοκο».

 

Ο Άγγελος Λάντος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και σηκώθηκε να αγκαλιάσει την Βανέσα Βενέτη. 

Read More

And More