Kωστής Μαραβέγιας: Το κοινό όνειρο με τον Πάνο Μουζουράκη, ο γάμος με την Τόνια Σωτηροπούλου και το bullying στην εφηβεία

Ο Κωστής Μαραβέγιας ήταν ο καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου το βράδυ του Σαββάτου στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω”. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης στην “εξομολόγησή του δήλωσε πως ήταν ανέκαθεν επικοινωνιακός αφού το να επικοινωνεί με τους άλλους ανθρώπους ήταν για αυτόν ζωτικής σημασίας ενώ αποκάλυψε πως δεν θα έλεγε όχι σε μια πρόταση για σήριαλ ή ταινία, όχι όμως και για θέατρο αφού η επανάληψη του ίδιου δρώμενου τον κουράζει.

Στην εκπομπή, μίλησε και ο αδερφός του Κωστή Μαραβέγια. “Σαν παιδί ήταν καταπληκτικός μουσικός. Πριν πάμε σχολείο ξυπνούσα με τον ήχο του πιάνο στα αυτιά μου. Έλεγε πάντα ότι θα ασχοληθεί με τη μουσική. Στην Ιταλία που σπουδάζαμε είχε φτιάξει τη δική του μπάντα και έπαιζε μουσική. Ήταν ήρεμος μόνο όταν έπαιζε μουσική αλλιώς γκρίνιαζε” είπε και περιέγραψε ένα περιστατικό από την παιδική τους ηλικία που καταλάθος του έσπασε την αγαπημένη του κιθάρα.

Στη συνέχεια ο μουσικοσυνθέτης που φέτος συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του YFSF μίλησε για τα χρόνια που πέρασε ως σπουδαστής στην Ιταλία αλλά και για τα παιδικά του χρόνια. “Θυμάμαι από πολύ μικρός να μιμούμαι μουσικά όργανα και μελωδίες. Θεωρώ ότι όταν γράφει κάποιος μουσική κάτι περίεργο συμβαίνει μέσα του. Η μουσική στο σπίτι υπήρχε στο πικ-απ… Θυμάμαι τους γονείς μου να βάζουν μουσική στο πικ-απ και να χορεύουν και μετά να δίνουν ένα παθιασμένο φιλί. Ακόμα το κάνουν… Δε θεωρούσα δεδομένο ότι θα ασχοληθώ με τη μουσική αλλά ήξερα ότι κάτι θα κάνω. Έλεγα στη μητέρα μου ότι μια μέρα θα γεμίζω θέατρα και στάδια” είπε.

Για τον Κωστή Μαραβέγια δε θα μπορούσε να μην μιλήσει και ο καλός του φίλος Πάνος Μουζουράκης ο οποίος μοιράστηκε και το όνειρό τους για τη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού χωριού. “Για μένα είναι το alter ego μου. Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω έτσι ακριβώς. Είναι μόνιμα ζεν, δεν εκνευρίζεται με τίποτα, τα βλέπει όλα χαλαρά. Δε θα μπει ποτέ σε διαμάχη και να φωνάξει. Θα ακούσει τι έχεις να πεις, και θα πει αυτό που πιστεύει. Αγαπά τη ζωή, τη χαρά, την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα πάμε να πάρουμε τους υπόλοιπους φίλους μας, θα πάμε κάπου κοντά στην Αθήνα, θα χτίσουμε ένα καλλιτεχνικό χωριό, με συναυλίακό χώρο, θα έχει τα σπιτάκια μας, στούντιο, θα γυρίζουμε ταινίες, θα παίζουμε…”

Στη συνέχεια ωστόσο, ο Νίκος Χατζηνικολάου θέλησε να μάθει και πόσο έχει επηρεάσει η περίοδος της καραντίνας την σχέση του με την ηθοποιό Τόνια Σωτηροπούλου.

“Είναι μια μεγάλη δοκιμασία το 24 ώρες επί 7 ημέρες συγκατοίκηση. Για καλή μας τύχη πιο πολύ μας έδεσε αυτό που περάσαμε παρά μας έφερε δονήσεις. Μας δημιούργησε θετικές δονήσεις…” είπε για να μπει λίγα λεπτά μετά στην συζήτηση και η ίδια η Τόνια Σωτηροπούλου η οποία μίλησε με πολύ τρυφερά λόγια για εκείνον.

“Ο Κωστής φαίνεται σαν την ήρεμη δύναμη αλλά στην πραγματικότητα είναι τρελός, είναι stand up comedian. Γελάμε πάρα πολύ μαζί. Είναι πολύ φωτεινός. Είναι βαθιά καλός, έχει ένα πολύ σημαντικό και σπάνιο χάρισμα. Είναι πραγματικά μεγαλόκαρδος και έχει άμεση κατανόηση για τους πάντες. Τον θαυμάζω πάρα πολύ γιατί είναι αυτοδημιούργητος και δεν εννοώ μόνο επαγγελματικά. Ξεκίνησε από ένα μικρότερο μέρος όπου λόγω της διαφορετικής προσωπικότητας που είχε έχει βιώσει δύσκολες καταστάσεις κατάφερε να ξεφύγει και να γίνει ένας πολύ φωτεινός άνθρωπος έχοντας φυσικά και τις σκοτεινές του πλευρές.

Η ψυχραιμία που είπε ο Πάνος δεν ισχύει. Είναι όντως ήρεμος αλλά έχει 2-3 σημεία που τον κάνουν να απασφαλίσει και να κάνει μια έκρηξη μεγαλύτερη του μέσου ανθρώπου. Δε συμβαίνει συχνά… Οι καβγάδες μας έχουν αρκετοί ένταση, θυμίζουν σαπουνόπερα αλλά το έχουμε μετριάσει πάρα πολύ. Τις σκοτεινές πλευρές που είπα, τις έχω διαπιστώσει δεν τις έχω δει. Όταν κάτι τον στεναχωρεί, κλείνεται στον εαυτό του και το διαχειρίζεται μόνος του και πολύ εσωτερικά. Για τον Κωστή λέω για πάντα. Ο Κωστής είναι πολλά για μένα, δεν είναι μόνο ο σύντροφός μου, είναι φίλος μου, είναι ο άνθρωπος που αγαπώ πιο πολύ από οποιονδήποτε στη ζωή μου. Θέλω η σχέση μας να συνεχίσει όπως είναι” είπε η ηθοποιός.

Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε για το ενδεχόμενο να τους δούμε να παντρεύονται ο Κωστής Μαραβέγιας τον εξέπληξε λέγοντας: “Με την Τόνια είμαστε ήδη παντρεμένοι”, και συνέχισε εξηγώντας, “Με τον τρόπο που εμείς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, δεν έχουμε επισημοποιήσει κάτι αλλά για εμάς είμαστε παντρεμένοι… Αισθάνομαι ότι υπάρχει γάμος. Δε θα πάω στην εκκλησία να κάνω γάμο. Θα γίνει σίγουρα μια επισημοποίηση όταν υπάρξει μια γόνιμη κατάσταση”.

Όσο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως παιδί που ζούσε και μεγάλωνε στη μικρή κοινωνία του Αγρίνιο είπε: “Ήταν δεκαετία του 90, μια μικρή πόλη.. Υπήρχε μια δύσκολη αντιμετώπιση από μια κλειστή κοινωνία προς το πρόσωπό μου, ένα bullying που λόγω της ευαισθησίας που είχε δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω πολύ συνετά. Έκανε μια ρωγμή αλλά με οδήγησε σε έναν δρόμο καλλιτεχνικό… Θεωρώ ότι ήταν για καλό αλλά η κοινωνία πρέπει να γίνει υποστηρικτική στους λίγο διαφορετικούς.

Για τον Κωστή Μαραβέγια ως συνάδελφο, φίλο αλλά και καλλιτέχνη μίλησαν όμως και ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Νατάσα Μπόφιλιου, ο Τάκης Ζαχαράτος, ο Δημήτρης Μοθοναίος καθώς και ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

 

Read More

And More