Live News: Πώς δρούσε η σπείρα που «εξαφάνιζε» πολυτελή αμάξια – Θύμα και ο σύζυγος της Καλομοίρας

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μέλος σπείρας που εξαφάνιζε πανάκριβα και πολυτελή αμάξια σε περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, θύματα της σπείρας που έκλεβε πολυτελέστατα αυτοκίνητα ήταν κυρίως επιφανείς επιχειρηματίες στη Βούλα και την Γλυφάδα. Από τη λίστα εκείνων, ωστόσο, των οποίων τα αυτοκίνητα έκαναν «φτερά», είναι ο σύζυγος της Καλομοίρας, Γιώργος Μπούσαλης το αυτοκίνητο του οποίου άγγιζε τις 130.000 ευρώ, αλλά και του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Πέρεζ, ένα Range Rover των 70.000 ευρώ.

Ένας 29χρονος Αλβανικής υπηκοότητας που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, είναι εκείνος που τριγυρνούσε στις γειτονιές των νοτίων προαστίων και τσέκαρε ποια πολυτελή αυτοκίνητα ήταν εύκολο να κλαπούν. Πήγαινε ξανά και ξανά ώσπου να κρίνει ότι το πεδίο είναι ελεύθερο για να επέμβουν οι συνεργοί του και να αρπάξουν τα αυτοκίνητα εν ριπή οφθαλμού.

Όλα έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, αφού τις περισσότερες φορές οι ιδιοκτήτες είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους είτε έξω από τα σπίτια τους, είτε πολύ κοντά σε αυτά. Οι δράστες, έφταναν με τα πόδια στο αυτοκίνητο που τους είχε υποδείξει ο 29χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Στη συνέχεια, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώντας κλειδί – πασπαρτού, έμπαιναν στο αυτοκίνητο, απενεργοποιούσαν σε δευτερόλεπτα τον συναγερμό και γίνονταν… καπνός.

 

Τα μέλη της σπείρας, ωστόσο, είχαν προάγει την κλοπή των οχημάτων σε επάγγελμα. Και σαν καλοί επαγγελματίες, ήξεραν ότι αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα ίσως έχουν κρυμμένη συσκευή εντοπισμού.

Read More

And More