Άγγελος Παπαδημητρίου: «Δεν έπρεπε να κατέβει η ροζ σημαία» – Τα σχόλια μετά την ανάρτηση της Γεωργίας Λαλέ

H Γεωργία Λαλέ μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το έργο της με την ελληνική σημαία σε ροζ χρώμα, απάντησε με νέα ανάρτηση στα social media. 

«Τα έργα κατέβηκαν μετά τη λογοκρισία από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Δε θα πρέπει να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας και της ζωής», έγραψε η ίδια.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Georgia Lale Studio (@georgia_lale_studio)

Εκτός από το έργο με την ελληνική σημαία σε ροζ χρώμα φτιαγμένη από σεντόνια, η ίδια απέσυρε και το δεύτερο έργο της διότι ανησυχούσε, όπως λέει, για την ασφάλειά του.

«Το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί» απαντά ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Την στήριξή της στη Γεωργία Λαλέ έδειξε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δημοσιεύοντας εικόνες από 10 σημαίες – έργα τέχνης.

Άγγελος Παπαδημητρίου: «Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να κατέβει η ροζ σημαία»


Ο Άγγελος Παπαδημητρίου, εικαστικός και ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή Live News τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να κατέβει η ροζ σημαία.

«Το αγάπησα αυτό το έργο και στενοχωρήθηκα. Είναι τόσο ποιητικό έργο που έπρεπε να μείνει στην θέση του. Είναι κρίμα», σχολίασε ο Άγγελος Παπαδημητρίου.

Από την άλλη, η Μαρία Μάρκου, δικηγόρος στην Νέα Υόρκη σχολίασε: «Η σημαία ήταν τοποθετημένη με το μπαίνεις στο σπίτι στου ελληνισμού στο Προξενείο. Δεν υπήρξε οργή προς την καλλιτέχνιδα. Πρέπει να σκεφτούμε όμως ότι ο χώρος αυτός έχει μία συγκεκριμένη λειτουργία».

Read More

And More