Άγριες Μέλισσες: Αυτός είναι ο λόγος που οι σεναριογράφοι είπαν “ναι” στην τρίτη σεζόν

Πολλά ειπώθηκαν και άλλα πολλά κυκλοφόρησαν ως φήμες, ωστόσο ένα είναι πλέον το σίγουρο. Οι “Άγριες Μέλισσες”, μία από τις πιο δημοφιλείς και πετυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης με φανατικό κοινό, συνεχίζουν για τρίτη σεζόν! Οι σεναριογράφοι της σειράς εποχής του ANT1, Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης παραχώρησαν συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και αποκάλυψαν για πρώτη φορά τους λόγους που πήραν αυτή την απόφαση.

Συνεχίζετε με τις Άγριες Μέλισσες. Δεν φοβάστε ενδεχόμενη κόπωση;

Η απόφαση να συνεχίσουμε με τρίτη σεζόν ήρθε μετά από πολύμηνη σκέψη. Έπρεπε να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε κάτι καινούργιο να πούμε και ότι θα είναι στο ίδιο επίπεδο με τις δυο πρώτες σεζόν. Και το κανάλι και ο παραγωγός μας έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο που ζητήσαμε μέχρι να πούμε το «ναι» ή το «όχι». Άγχος για το αποτέλεσμα έχουμε πάντα, νομίζουμε ότι δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από αυτό. Το ίδιο είχαμε και για τη δεύτερη σεζόν, παρόλο που ήταν σχεδιασμένη να γίνει. Οπότε παίρνουμε ως δεδομένο και τον φόβο και το άγχος και απλώς προσπαθούμε για το καλύτερο.

Αν και αρχικά το είχατε αποκλείσει, τελικά δεχτήκατε να συνεχίσετε. Ποιοι ήταν οι λόγοι;

Ο μόνος λόγος ήταν ότι βρήκαμε την ιστορία που θέλαμε να πούμε. Όσο ελκυστική και να φαίνεται η περίοδος της δικτατορίας για να δημιοργήσεις καινούργια σκηνικά, εμείς τη θεωρούμε μια δύσκολη περίοδο, που θέλει πολύ προσεκτικό χειρισμό για το τι θα πεις και πώς θα το πεις. Μας αρέσουν, όπως προαναφέραμε, οι προσωποκεντρικές ιστορίες, ακόμα και τα ιστορικά γεγονότα θέλουμε να τα βλέπουμε μέσα από το πρίσμα και τη ζωή των ηρώων και σε καμιά περίπτωση δεν επιδιώκουμε να αναπαραστήσουμε ιστορικά μια εποχή, ούτε να δώσουμε μαθήματα ιστορίας.

Έπαιξε επίσης ρόλο ότι κι εμείς έχουμε δεθεί πάρα πολύ με τους χαρακτήρες και το Διαφάνι κι ήταν μια πρόκληση να το συνεχίσουμε και να δούμε τι γίνεται μετά – το φινάλε αυτού του κύκλου. Όταν, λοιπόν, αποφασίσαμε ότι η ιστορία που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια κλείνει με το τέλος αυτής της σεζόν, το μοναδικό ερώτημα ήταν αν υπάρχει μια συνέχεια που θέλουμε να μοιραστούμε με το κοινό. Και αυτή ήταν η μοναδική παράμετρος για να το συνεχίσουμε.

Read More

And More