Άγριες Μέλισσες: Ο Μάνος Βόσκαρης επιστρέφει και διψά για εκδίκηση

Τι κι αν ο Μάνος Βόσκαρης καταδικάστηκε και μπήκε στη φυλακή, στα επεισόδια που θα δούμε μετά το Πάσχα στις Άγριες Μέλισσες, επιστρέφει. Η δίψα του για εκδίκηση εξακολουθεί να τον καταδιώκει, όμως αυτή τη φορά στο στόχαστρό του βρίσκεται ο Δούκας. Ο Βασίλης Μπισμπίκης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό “Τηλέραμα” και τον Βασίλη Ανδριτσάνο και αποκάλυψε τι μέλλει γενέσθαι για τον Μάνο Βόσκαρη.

Ο Βόσκαρης είναι τελικά πολύ σκληρός για να πεθάνει…

Εμφανίζεται ξανά ο μπαγάσας, ναι. Ετοιμάζεται να μπερδέψει πάλι το σκηνικό, να ανακατέψει την τράπουλα. Θα πάρει εκδίκηση κατά κάποιον τρόπο.

Την αγάπησε ποτέ τη Σοφούλα;

Μπα, όχι, δεν νομίζω, όχι, όχι! Δεν έχει δεσίματα συναισθηματικά αυτός ο τύπος. Δεν δένεται. Ό,τι κάνει το κάνει με κάποιον στόχο, έχει σκοπό πάντα. Δεν υπάρχει συναίσθημα στην ιστορία, είναι αποκομμένος από αυτό το θέμα. Δεν θα τον δούμε ποτέ να λυγίζει ή μια ρωγμή αυτού του ήρωα.

Σε δεύτερο επίπεδο, μήπως ερωτεύτηκε την Ελένη;

Θα μπορούσε, αλλά ήταν σαρκικό πιο πολύ, όχι με την έννοια του συναισθηματικού δεσίματος. Έτσι κι αλλιώς, δεν θα μπορούσε να υπάρξει έρωτας, από τη στιγμή που σιχαινόταν ο ένας τον άλλον. Αλλά μια διαστροφή σε σχέση με αυτό το κομμάτι του έρωτα μπορεί να υπήρχε.

Είναι ο πιο κακός ρόλος που έχετε ερμηνεύσει ποτέ στην τηλεόραση;

Ναι, νομίζω άνετα και με διαφορά. Δεν έχω κάνει και πολύ κακούς ρόλους αν θυμηθώ… Είχα κάνει έναν τύπο διαπλεκόμενο, έναν δήμαρχο στη Δικαίωση, αλλά δεν ήταν φονιάς.

Τι σας δυσκόλεψε στο να μπείτε στο πετσί του ρόλου;

Δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα αυτός ο ρόλος, γιατί συνηθίζω να παίζω παρόμοιους ρόλους στο θέατρο, οπότε η προσέγγιση δεν ήταν πολύ δύσκολη. Η ευκολία σε αυτόν τον ρόλο ήταν ότι είχα ένα πολύ καλογραμμένο σενάριο, που σε οδηγούσε από μόνο του δηλαδή, δεν έκανα και καμιά μεγάλη προσπάθεια. Επίσης οι πολύ καλοί ηθοποιοί γύρω μου, η Μαρία Κίτσου και όλοι όσοι συνεργαστήκαμε στις σκηνές με βοήθησαν πάρα πολύ, όπως και οι τρεις καλοί σκηνοθέτες μας. Έτσι, έγινε το πράγμα όπως έπρεπε.

Δικαιολογείτε τον Βόσκαρη για τη συμπεριφορά του;

Μέσα μου με έναν τρόπο μπορώ να τον καταλάβω, γιατί αλλιώς πώς θα μπορούσα να τον υποστηρίξω; Ο Βόσκαρης έχει ένα τραύμα ανοιχτό από την παιδική του ηλικία. Μεγάλωσε μες στη φυλακή με τη μητέρα του, ενώ εκείνη σκότωσε τον πατέρα του. Θέλω να πω, είχε μια πολύ δύσκολη και τραυματική παιδική ηλικία. Από κει και πέρα, ένας φίλος που μάλλον τον αγαπούσε πραγματικά ήταν ο Σέργιος, και εδώ ερχόμαστε σε αντίφαση με τα συναισθήματα, γιατί πιστεύω πως τον ένιωθε σαν αδελφό του, κι όταν έμαθε ότι τον σκότωσαν οι αδελφές, ήρθε να πάρει εκδίκηση. Έχει κάποιες δικαιολογίες, αλλά ο τρόπος που παίρνει εκδίκηση και που συμπεριφέρεται γενικότερα είναι μια άλλη ιστορία…

Υπάρχει κάτι που σας «γοητεύει» στον ρόλο;

Χμμ… Με “γοητεύει” η σκληρότητά του, η πίστη που δεν σπάει εύκολα! Αυτός ο άνθρωπος πάει μέχρι τέλους στα άκρα. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη, πολύ δυνατή προσωπικότητα. Από το να παίξεις έναν καλό χαρακτήρα, καλύτερα ο Βόσκαρης. Αυτοί οι ρόλοι γοητεύουν έναν ηθοποιό γιατί έχουν “ζουμί”.

Θα δούμε τους δρόμους Βόσκαρη και Σταμίρη να συναντιούνται ξανά;

Όχι, δεν νομίζω. Μπορεί ίσως να συναντηθούν στη φυλακή, αλλά όχι έξω στον δρόμο πάλι.

Read More

And More