Άγριες Μέλισσες: Οι ρόλοι των πρωταγωνιστών μέσα από τα δικά τους μάτια – Εξομολογήσεις που συζητήθηκαν πριν το φινάλε

Άγριες Μέλισσες: Όσα έχουν δηλώσει κατά καιρούς, οι πρωταγωνιστές για τους ρόλους τους και τα ευτράπελα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Οι Άγριες Μέλισσες ρίχνουν οριστικά τίτλους τέλους μετά από τρεις συνεχόμενες σεζόν στον ΑΝΤ1. Η δραματική σειρά που άλλαξε την εικόνα της μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση ολοκληρώνεται με επεισόδια γεμάτα ανατροπές, αγωνία, πάθος, απρόσμενες και συγκλονιστικές εξελίξεις.

Η Ελένη, ο Λάμπρος, ο Δούκας, η Μυρσίνη, η Δρόσω, η Ασημίνα, ο Νικηφόρος, ο Κωσταντής, ο Μελέτης, η Αγορίτσα και οι υπόλοιποι χαρακτήρες της σειράς, μας αποχαιρετούν με τους ίδιους τους ηθοποιούς να αφήνουν πίσω του ήρωες που ενσάρκωσαν στο Διαφάνι.

Όταν οι πρωταγωνιστές των Άγριων Μελισσών μίλησαν για τον ρόλο τους στη σειρά

Οι ηθοποιοί που πρωταγωνίστησαν στις Άγριες Μέλισσες έγιναν ιδιαίτερα αγαπητοί στο τηλεοπτικό κοινό ανεξάρτητα από τους χαρακτήρες που υποδύθηκαν, καλούς ή κακούς. Το ταλέντο τους αναδείχθηκε και μέσα από τη σειρά και οι ερμηνείες τους έγιναν θέμα συζήτησης για αρκετό καιρό.

Μάλιστα πολλές φορές οι πρωταγωνιστές βρέθηκαν καλεσμένοι σε τηλεοπτικές εκπομπές ή μίλησαν ο καθένας για τον ρόλο του, μέσα από συνεντεύξεις.

Μαρία Κίτσου (Ελένη Σταμίρη)

 

«Τη Λενιώ την έχω αγαπήσει από την πρώτη στιγμή. Την ερωτεύτηκα, με συγκίνησε, με άγγιξε πολύ. Την πόνεσα πολύ αυτή τη γυναίκα. Μου αρέσει πάρα πολύ να ντύνομαι και να γίνομαι ο ρόλος. Σε κάθε ρόλο που παίζω παίρνω στοιχεία του και τα κάνω δικά μου. Προσπαθώ να μη φαίνεται ο χαρακτήρας μου και να γίνομαι ο ρόλος. Σιχαίνομαι τη μανιέρα.

Δεν μπορώ να κάνω τα ίδια πράγματα. Θέλω κάθε φορά άλλες προκλήσεις και να ενδύομαι διαφορετικούς ρόλους, να πέσω διαφορετικές καταστάσεις και να γίνομαι κάθε φορά αγνώριστη. Βρήκα κοινά στοιχεία με τη Λενιώ αλλά ήθελα να είμαι αγνώριστη. Ήθελα να υποδυθώ μία χωριατοπούλα με το τραγανό και την δυναμικότητα και ταυτόχρονα ευαίσθητη, με τις αρχές της. Όποιος με γνωρίσει στη ζωή δεν έχω καμία σχέση με την κοπέλα του χωριού. Έχω παίξει πολύ αστικές κοπέλες και αριστοκράτισσες», είχε δηλώσει για τον ρόλο της Λενιώς, η Μαρία Κίτσου στην Ελένη Μενεγάκη.

Δημήτρης Γκοτσόπουλος (Λάμπρος Σεβαστός)

«Τον ρόλο του Λάμπρου τον αντιμετωπίζω σαν έναν ήρωα μιας συγκεκριμένης εποχής. Έχουμε και στην καθημερινότητά μας και σύγχρονους ήρωες που θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για αυτούς. Είναι ένας δάσκαλος με την έννοια του λειτουργήματος.

Έξι χρόνια μετά περιμένω την Ελένη σαν κερί αναμμένο. Εκείνη προσπαθεί να με διώξει, να με απομακρύνει, ωστόσο είμαι ταγμένος εκεί και ό,τι και να λέει, εγώ της λέω ότι θα έρχομαι, θα την περιμένω γιατί είναι η ζωή μου. Τον αγαπάω πολύ τον Λάμπρο σε όλη την εξέλιξή του», είχε πει στο The 2Night Show ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, για τον ρόλο του Λάμπρου κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν της σειράς.

 

Κάτια Δανδουλάκη (Ανέτ) Σεβαστού)

«Η Ανέτ γεννήθηκε στο Διαφάνι, έφυγε 20 χρόνων και έζησε όλη της την ζωή στο Παρίσι. Όταν γυρνάει στο Διαφάνι, φέρνει μαζί της τις αρχές και τον αέρα της Ευρώπης και είναι σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Δεν είναι καθόλου δήθεν, είναι πραγματικά προχωρημένη.

Για αυτό και δέχεται πολύ ακραίες καταστάσεις μέσα στην οικογένεια χωρίς καθόλου κόμπλεξ και πίεση σε αντίθεση με την κοινωνία του τότε. 

Είναι η Ανέτ όντως πολύ “Σανέλ” γιατί είναι κι εκείνη μπροστά από την εποχή της και την έχουμε ως πρότυπο και προχωράμε! Αυτό που αισθάνομαι εγώ και ελπίζω να βγαίνει προς τα έξω είναι πως ο Δούκας είναι ο αγαπημένος αδερφός της Ανέτ, γιατί κράτησε το τεράστιο μυστικό της εγκυμοσύνης της.

Ο Δούκας της στάθηκε. Η Ανέτ προσπαθεί να ξυπνήσει στον Δούκα τον παλιό του εαυτό γιατί βλέπει πως η κατάρα του Δούκα είναι πως έχει δυο εαυτούς. Δυστυχώς αυτήν την περίοδο βλέπουμε πως υπερτερεί ο κακός του εαυτός», είχε πει η Κάτια Δανδουλάκη για το ρόλο της Ανέτ, σε συνέντευξή της στο TLIFE.

Έλλη Τρίγγου (Ασημίνα Σταμίρη)

«Η εξέλιξη του ρόλου της Ασημίνας με απελευθέρωσε. Όταν βίωσε κάτι πολύ έντονο που τάραξε την ψυχή της, άρχισαν να ξεχύνονται συναισθήματα που είχαν πάρα πολύ ενδιαφέρον. Με σόκαρε ο εαυτός μου. Σκέφτηκα “την Ασημίνα σαν πολύ δεν την κρίνεις για την καλοσύνη της; Γιατί έτσι; Δεν θα ‘πρεπε να ‘μαστε όλοι έτσι, τόσο καλοί και ανιδιοτελείς στ’ αλήθεια;” Μην κοιτάς που υπάρχει πάντα κάποιος που θα σου κάνει τη ζωή κόλαση», είχε εξομολογηθεί η Έλλη Τρίγγου για τον ρόλο της Ασημίνας.

 

Δανάη Μιχαλάκη (Δρόσω Σταμίρη)

 

Η Δανάη Μιχαλάκη, σε συνέντευξή της, είχε αποκαλύψει πώς πήρε το ρόλο της Δρόσως στις Άγριες Μέλισσες. «Μου έστειλαν μήνυμα στον προσωπικό μου λογαριασμό στο facebook. Συγκεκριμένα, μου έλεγαν από την παραγωγή του ΑΝΤ1 ότι θέλουν να περάσω από κάστινγκ για μια σειρά εποχής, τις Άγριες Μέλισσες. Μάλιστα, μου ανέφεραν ότι η σκηνοθεσία είναι του Λευτέρη Χαρίτου, το σενάριο

της Μελίνας Τσαμπάνη και μου αποκάλυψαν και κάποιους ηθοποιούς που ήδη είχαν κλείσει για πρωταγωνιστικούς ρόλους. Με κάλεσαν, λοιπόν, για το ρόλο της Δρόσως. Πήγα δύο φορές. Η δεύτερη ήταν και η τυχερή, καθώς μου είπαν ότι θα ζωντανέψω μια από τις τρεις αδελφές Σταμίρη και ένιωσα μεγάλη χαρά, γιατί έψαχναν τέσσερις μήνες για να βρουν την ηθοποιό που θα έπαιρνε το ρόλο. Από την πρώτη κιόλας ανάγνωση είχαν αποφασίσει ότι με ήθελαν για το ρόλο της Δρόσως, αλλά με είδαν και ακόμη μία φορά για να μου ανακοινώσουν την επιλογή τους».

Κατερίνα Διδασκάλου (Μυρσίνη Σεβαστού)

«Η δυσκολότερη σκηνή που έπρεπε να γυρίσω ως Μυρσίνη στις “Άγριες Μέλισσες” ήταν η σκηνή που βρήκαν τον γιο της, Σέργιο, νεκρό στο πρώτο επεισόδιο. Θα ήθελα η Μυρσίνη να βρει την κάθαρση, να βρει ειρήνη μέσα της για να συγχωρέσει τον εαυτό της, τις φόνισσες του γιου της και τον γιο της. Τη Μυρσίνη την βλέπω με τον Δούκα στο πλευρό της. Ο ρόλος της Μυρσίνης στις Άγριες Μέλισσες είναι ένας τραγικός χαρακτήρας με κοινωνικά κλισέ και δυναμικότητα», είχε δηλώσει η Κατερίνα Διδασκάλου για το ρόλο της Μυρσίνης.

Λεωνίδας Κακούρης (Δούκας Σεβαστός)

«Δεν ήταν από την αρχή να κάνω αυτόν τον ρόλο. Ήταν ανάμεσα στον Μιλτιάδη και τον Δούκα Σεβαστό. Επειδή πριν έπαιζα έναν πολύ σκοτεινό ρόλο, τον Λευτέρη στην «Επιστροφή», παρακαλούσα μέσα μου και ευχόμουν να καταφέρω να παίξω έναν άνθρωπο που να είναι γλυκός, καλόκαρδος. Το συζητούσα με τη σύζυγο και της έλεγα ότι πάλι θα παίξω έναν κακό και μου είπε δεν πειράζει, οι κακοί έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Χαίρομαι, όμως, που ανέλαβα τον Δούκα γιατί δεν είναι απλώς ένας κακός άνθρωπος, δεν είναι ένας μονοδιάστατος χαρακτήρας», είχε αποκαλύψει ο Λεωνίδας Κακούρης για τον ρόλο του Δούκα Σεβαστού στις Άγριες Μέλισσες.

Αναστάσης Ροϊλός (Νικηφόρος Σεβαστός)

«Είχα περάσει από κάστινγκ και για άλλους ρόλους στις “Άγριες Μέλισσες”. Ήθελαν να με γνωρίσουν και τον Νικηφόρο τον έπιασα ως ρόλο στα χέρια μου στο τρίτο κάστινγκ και είπα ότι μου ταίριαζε καλύτερα. Σε αυτό συμφώνησαν ο (Λευτέρης) Χαρίτος και η (Μελίνα) Τσαμπάνη. Ο Νικηφόρος ως βάση έχει έναν καλό πυρήνα. Έχει έναν καλό χαρακτήρα, ο οποίος περνά από διάφορα κύματα, που βγάζουν άλλοτε κάτι καλό και κάτι κακό. Και μην ξεχνάμε σε ποια οικογένεια ανήκει.

Δεν θα είχε κανένα νόημα αν βλέπαμε μόνο μια πλευρά του χαρακτήρα», είχε σημειώσει ο Αναστάσης Ροϊλός για τον ρόλο του Νικηφόρου στις Άγριες Μέλισσες.

Γιώργος Γεροντιδάκης (Μελέτης Ζωητός)

«Ο Μελέτης τον πρώτο κύκλο της σειρά ήταν με παρωπίδες. Φέτος που έχει ένα μάτι έχει καταφέρει να βλέπει πιο ανοιχτά τα πράγματα. Φοράω συνέχεια το προστατευτικό πατς. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να πληρώσει γιατί ότι κι αν έχω σκεφτεί το έχουν ανατρέψει οι σεναριογράφοι.

Η Ανέτ η μάνα του μπήκε στη ζωή του Μελέτη και του έχει ανοίξει σιγά σιγά το μυαλό με πολύ ωραία πράγματα. Οι κακοί δεν πληρώνουν πάντα στη ζωή. Το να πάει φυλακή ο Μελέτης δεν θα διαγράψει το έγκλημα που διέπραξε. Ήταν μεγάλο σοκ για το Μελέτη όταν έμαθε ποιος είναι ο πατέρας του. Ίσως η μάνα του ήθελε να τον προστατεύσει και δεν θα του πει ότι ο πατέρας του την βίασε», είχε πει για τον ρόλο του Μελέτη, ο Γιώργος Γεροντιδάκης.

Βασίλης Μπισμπίκης (Μάνος Βόσκαρης)

 

«Όταν πήρα τον ρόλο στις Άγριες Μέλισσες δεν φοβήθηκα γιατί συνήθως τέτοιους ρόλους παίζω. Και στο θέατρο και στην τηλεόραση συνήθως με παίρνουν να παίξω ότι πιο διατροφικό και ανώμαλο

υπάρχει σε άτομο. Σήμερα δεν δέχεσαι αρνητικά σχόλια στο δρόμο, για τον ρόλο που ερμηνεύεις, υπάρχουν τα μηνύματα στα social media. Έχω Instagram και μου στέλνουν μηνύματα του τύπου «αλήτη», «τι κάνεις στην Ελένη» και τα λοιπά. Εντάξει, δεν απαντάω αλλά πλάκα έχει. Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να απαντάω στον καθένα αλλά σίγουρα καταλαβαίνω από που προέρχεται. Κάποιοι άνθρωποι που ταυτίζονται τόσο πολύ σε σημείο να σου στέλνουν μήνυμα τέτοιο υπάρχει κάποιο πρόβλημα δικό τους. Δεν είναι δικό μου το θέμα» πρόσθεσε ακόμα», είχε πει ο Βασίλης Μπισμπίκης για το ρόλο του Βόσκαρη.

 

Αιμίλιος Χειλάκης (Ακύλας Μεγαρίτης)

«Ο Ακύλας πουλάει μία ακραία ιδεολογία για να μπορέσει να ψαρέψει σε θολά νερά την «συντηρητική ασφάλεια» των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα του για να πάρει τα δημόσια έργα. Η γυναίκα και τα παιδιά του τού ανήκουν, έτσι νιώθει. Είναι από τους χαρακτήρες που έχω δουλέψει με ιδιαίτερη προσοχή, γιατί είναι από τους ανθρώπους που ξέρω, που έχω γνωρίσει, τους σιχαίνομαι βαθιά.

Επειδή γνωρίζω με τι διαφωνώ μαζί τους έχω επικεντρωθεί και αυτό σας δείχνω στη σειρά. Όταν ξέρεις με τι διαφωνείς και το έχεις ονομάσει, είναι καθαρό», δήλωσε ο ηθοποιός για το ρόλο του στις Άγριες Μέλισσες.

Γιάννης Κουκουράκης (Κωνσταντής Σεβαστός)

«Ήταν μεγάλη πρόκληση ο Ρόλος του Κωνσταντή γιατί κρύβει πολλά που δεν βγαίνουν στη φόρα αμέσως και ξεδιπλώνεται σιγά σιγά. Και το μαγικό είναι όταν ανακαλύπτεις και εσύ ο ίδιος που καλείσαι να τον υποδυθείς τους λόγους για τους οποίους είναι έτσι, τα αδύνατα κουμπιά του και τις ευαισθησίες του -εάν και όπου υπάρχουν.

Έχει αρκετά έντονη νευροψυχολογία το όλο θέμα και είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον ταξίδι», δήλωνε ο Γιάννης Κουκουράκης στο περιοδικό Τηλεθεατής.

 

Read More

And More