Αιμιλία Υψηλάντη: Μιλά πρώτα φορά για την απώλεια της κόρης της – «Της οφείλω να είμαι αξιοπρεπής»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Αιμιλία Υψηλάντη στον Κώστα Τσουρό και την εκπομπή Mega Καλημέρα, με αφορμή τη νέα της παράσταση που θα ανέβει σε λίγες ημέρες.

Η Αιμιλία Υψηλάντη, μέσα σε όλα, αναφέρθηκε για πρώτη φορά και στον θάνατο της κόρης της, τονίζοντας πως το θέατρο, σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή, υπήρξε για εκείνη σανίδα σωτηρίας.

«Παίρνω δύναμη από το θέατρο. Ο άνθρωπος αγκιστρώνεται από πάρα πολλά πράγματα για να επιζήσει. Με βγάζει από την πραγματικότητα, προφανώς. Η αλήθεια είναι ότι συνέχισα να παίζω μετά τον θάνατο της κόρης μου γιατί φοβήθηκα λίγο ότι αν σταματήσω, ίσως να μην ήθελα να γυρίσω στο θέατρο. Για μένα είναι κυριολεκτικά μια σανίδα σωτηρίας το θέατρο.

Το να χάνεις το παιδί σου είναι ό,τι πιο σκληρό μπορεί να σου συμβεί αλλά συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους. Όταν συμβαίνει, πρέπει ο άνθρωπος να φτιάξει διάφορα σενάρια για να μπορέσει να κρατηθεί γιατί υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα που λέγεται σεβασμός στη ζωή. Αυτό πρέπει να είναι ο κανόνας» είπε η Αιμιλία Υψηλάντη.

«Όταν λέω σεβασμός στη ζωή, εννοώ στη δική μου ζωή, σε αυτό που οφείλω στον εαυτό μου και σε όλους τους ανθρώπους γύρω μου, ακόμα και στην κόρη μου που έχασα. Της οφείλω να είμαι όπως πρέπει, να προσπαθώ να είμαι αξιοπρεπής. Αυτό βέβαια, δεν απαλύνει κανέναν πόνο αλλά είναι ένα γερό κράτημα για να μπορέσει κανείς να σταθεί στα πόδια του. Πρέπει να πεθάνουμε όρθιοι αν μπορούμε, και θα είναι και ένα μεγάλο δώρο.

Είπαμε μερικά πράγματα γι’αυτό. Το καλύτερο πράγμα γι’ αυτό, είναι η σιωπή. Ήταν για μένα πολύ σημαντικό το πόσοι άνθρωποι ήταν και είναι ακόμα κοντά μου. Αυτό όμως που με γοήτευσε, ήταν ένας τεχνικός του θεάτρου, που ήρθε στο θέατρο, κάθισε απέναντί μου και έμεινε σιωπηλός για αρκετή ώρα» πρόσθεσε η Αιμιλία Υψηλάντη.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164