Αιμίλιος Βουγιουκλάκης: Καταπέλτης για τον Γιώργο Λιάνη – «Μία αντίληψη “τροπαιοφόρου” είναι σκοταδιστική»

Ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης μίλησε στο Mega Καλημέρα για τις δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Λιάνης κατά της αείμνηστης θείας του. Όπως είπε, ολόκληρη η οικογένεια στηρίζει τον Γιάννη Παπαμιχαήλ σε όποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την προστασία της μνήμης της μητέρας του.

«Ο σεβασμός σε ένα πρόσωπο αλλά κυρίως ο αυτοσεβασμός είναι στάση ζωής. Δεν έχει ημερομηνία λήξης, δεν ξεθωριάζει με το πέρασμα των ετών, κυρίως δε δεν σβήνει όταν ένα πρόσωπο φεύγει από τη ζωή. Κι αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται. Γι’ αυτό ο νομικός πολιτισμός αναγνωρίζει όχι μόνο την προσβολή προσωπικότητας άλλα και την προσβολή μνήμης νεκρού.

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ έχει απόλυτο δίκιο στο ζήτημα αυτό ως εγγύτερος συγγενής και νόμιμος κληρονόμος και κινείται νομικά. Το ίδιο θα έπραττα κι εγώ, το ίδιο θα έπραττε κι η οικογένεια αλλά και κάθε παιδί ή συγγενής στην ίδια θέση» δήλωσε ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης.

Στη συνέχεια, ο ανιψιός της Αλίκης Βουγιουκλάκη πρόσθεσε: «Επιτρέψτε μου όμως να σχολιάσω μια πρακτική που επαναλαμβάνεται κι ελπίζω να μην καταστεί κι αυτή ένα κοινωνικό φαινόμενο επειδή κατά τη γνώμη μου είναι δομημένο σε μια αντίληψη καθαρά αναχρονιστική. Είναι όμως επικίνδυνο όταν ακούγεται από πρόσωπα με δημόσιο λόγο.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο προσβλητικό από το να δημοσιοποιείς μονομερώς, δήθεν ή μη, πραγματικές ή όχι, προσωπικές στιγμές και μάλιστα μετά από πολλά-πολλά χρόνια. Ως πρακτική είναι μια πράξη εργαλειοποίησης που υποδηλώνει μια αντίληψη σκοταδιστική, μια αντίληψη φαλλοκρατική, μια αντίληψη σεξιστική απέναντι στις γυναίκες» είπε ο ανιψιός της σταρ, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει αν ο ξάδελφός του θα δεχτεί την συγνώμη του Γιώργου Λιάνη και θα αποσύρει τη μήνυση και την αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου και πολιτικού».

Read More

And More