Αλεξία Κούβελα: Η συμμετέχουσα του GNTM δημιούργησε το πρώτο πρακτορείο για plus size μοντέλα στην Ελλάδα

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» και τη δημοσιογράφο, Κωνσταντίνα Δημοπούλου παραχώρησε η Αλεξία Κούβελα.

Το plus size μοντέλο που γνωρίσαμε μέσα από τις auditions του GNTM 2, μίλησε για την απόφασή της να ασχοληθεί με το μόντελινγκ, αλλά και για το πώς σκέφτηκε να δημιουργήσει το δικό της πρακτορείο μοντέλων.

«Το ταξίδι μου στον χώρο του μόντελινγκ ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια όταν με βρήκαν κάποια άνθρωποι του χώρου, έμεινα εκεί για δύο χρόνια περίπου και όταν έληξε το συμβόλαιό μου ένιωσα ότι μπορώ να με εκπροσωπήσω με ακόμα καλύτερο τρόπο και έτσι έγινα ελεύθερη επαγγελματίας», είπε αρχικά η Αλεξία Κούβελα.

Και συνέχισε: «Έγινα ο προσωπικός μου ατζέντης, πήρα το πτυχίο μου στη δημοσιογραφία και ξεκίνησαν να σκέφτομαι τι δουλειά θα μπορούσα να κάνω στο μέλλον, σε περίπτωση που έκλεινε ο κύκλος του μόντελινγκ. Έτσι αποφάσισα να κάνω ένα πρακτορείο μοντέλων για plus size μοντέλα. Στην αρχή το έτρεχα από τη Θεσσαλονίκη, αλλά έκανα την μάνατζερ σε κορίτσια και σε άλλα μέρη. Τις περισσότερες τις έβρισκα εγώ μέσα από τα social media». 

«Πολλοί μπορεί να με δουν και να που “έλα μωρέ δεν είσαι plus size”. Στην πραγματικότητα όμως, επειδή το μόντελινγκ έχει πάρα πολλές κατηγορίες, ανήκω εκεί. Το σημαντικότερο για μια γυναίκα επιχειρηματία είναι να μάθουμε να εκτιμάμε και να τιμολογούμε τη δουλειά μας γιατί αισθάνομαι ότι έναν άνδρα δεν θα τον αμφισβητούσε κάποιος τόσο εύκολα αν έλεγε “θα κάνω αυτό και αυτή είναι η τιμή μου. Έπρεπε να μάθω να κοστολογώ σωστά τη δουλειά μου, να διεκδικώ αυτά που θέλω και να κάνω το πρώτο βήμα εγώ. Αν δεν βγεις να σε μάθουν, δεν θα έρθει κάποιος σε εσένα», συμπλήρωσε η Αλεξία Κούβελα. 

«Επειδή είμαστε στην αρχή το plus size μόντελινγκ στην Ελλάδα, έχω την ευκαιρία να είμαι από τις πρώτες. Πρέπει να βρεις ποια είναι η ταυτότητά σου ως μοντέλο, δεν είμαστε όλες για όλα. Έχω καταφέρει να κάνω συνεργασίες για τις οποίες είμαι πολύ χαρούμενη. Το 2023 περπάτησα στην πασαρέλα του Jean Paul Gaultier, δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο», κατέληξε η Αλεξία Κούβελα. 

H audition της Αλεξίας Κούβελα στο GNTM

Read More

And More