Αλέξης Γεωργούλης: Μιλά πρώτη φορά για τις πλημμύρες στη γενέτειρά του, τη Λάρισα

Ο Αλέξης Γεωργούλης τοποθετήθηκε για πρώτη φορά μέσα από το Πρωινό για τις πλημμύρες που συνέβησαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λάρισα.

Όπως εξομολογήθηκε στις δημοσιογράφους Κέλλυ Χεινωπόρου και Έλλη Αυξεντίου είναι ιδιαίτερα σοκαρισμένος και σε μεγάλη θλίψη, ενώ την περασμένη Παρασκευή, ως ανεξάρτητος βουλευτής κατέθεσε δύο γραπτές ερωτήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, ζητώντας να υπάρξουν άμεσα μέτρα.

Ο Αλέξης Γεωργούλης δήλωσε αρχικά: «Πρώτα από όλα, θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου και τη βαθύτατη θλίψη μου στους πληγέντες και στις οικογένειες των θυμάτων που αυτή τη στιγμή καλούνται να δώσουν μια άνιση μάχη. Δυστυχώς, οι δυνατότητες θεσμικών παρεμβάσεων που έχουμε ως εκλεγμένοι Ευρωβουλευτές σε ό,τι αφορά θέματα φυσικών καταστροφών, είναι περιορισμένες.

Με τη θεσμική όμως δυνατότητα των γραπτών ερωτήσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μας δίνεται η δυνατότητα να ασκήσουμε έλεγχο ή να παρακινήσουμε τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στο να δράσει άμεσα. Έθεσα λοιπόν, δυο γραπτές ερωτήσεις, τη μια μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος, πρώτον, το ζήτημα της άμεσης αντίδρασης για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις ολέθριες πλημμύρες στην Ελλάδα, καθώς και των καταστροφικών πυρκαγιών που προηγήθηκαν».

«Και δεύτερον, το ζήτημα της πρόληψης, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης λήψης μέτρων για την ταχύτερη αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών καταστροφικών φαινομένων. Καλώ επίσης, την Ευρωπαϊκή επιτροπή, μέσω αυτών των ερωτήσεων, να χρησιμοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της ώστε να συνδράμει στις Ελληνικές αρχές για τη γρηγορότερη δυνατή αποκατάσταση ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Read More

And More