Αλέξης Κούγιας κατά της έφεσης για τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Προσβάλλει τη Δικαιοσύνη»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα δικαστεί για τρεις κατηγορίες βιασμού στο Εφετείο ενώ θα είναι αντιμέτωπος και με το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε μεγαλύτερες ποινές από αυτές που του επιβλήθηκαν πρωτοδίκως. Κι αυτό καθώς η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση έφεσης για δύο σκέλη της πρωτόδικης κρίσης για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Αλέξης Κούγιας μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας εξαπέλυσε πυρά κατά της αντιεισαγγελέως Βασιλικής Χαλβά, η οποία άσκησε έφεση σε μία από τις αθωωτικές κρίσεις του δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας στη μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε, η αντιεισαγγελέας με την κίνηση αυτή «προσβάλλει την τακτική δικαιοσύνη και τους τακτικούς δικαστές και δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες έναντι των δικαστικών αποφάσεων, καταστρέφοντας την αρχή ασφάλειας δικαίου του ποινικού κώδικα».

“Σήμερα η Αντιεισαγγελέας κυρία Βασιλική Χαλβά, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΘΩΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, αφού η καθαρογραφή θα διαρκέσει πιθανότατα πέραν του έτους, όπως συνήθως διαρκεί στις πολύμηνες δίκες, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ, ΑΣΚΗΣΕ ΕΦΕΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΟΘΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.

Αυτή την ενέργεια της αξιότιμου κυρίας Εισαγγελέως, με τις παραπάνω σκέψεις, παραδίδω στην κρίση όλης της νομικής κοινότητος (Δικαστών, Εισαγγελέων) και ειδικά των πραγματικών ποινικολόγων”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsit.gr

Read More

And More