Αλέξης Τσίπρας: Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης – «Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα των εκλογών»

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να μην παραλαμβάνει την διερευνητική εντολή. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου, αλλά και το πως αντιλαμβάνεται το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ όλα δείχνουν πως θα αφήσει τη διερευνητική εντολή για τον επόμενο πολιτικό αρχηγό, Νίκο Ανδρουλάκη.

UPDATE: Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή. 

«Όπως γνωρίζετε, δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, ανταποκρίθηκα στην θεσμική μου υποχρέωση και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, γιατί δεν προκύπτει σχηματισμός κυβέρνησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Έτσι, μετά από τον Αλέξη Τσίπρα, τη σκυτάλη των διερευνητικών αναμένεται να πάρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. 

UPDATE

O Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα “οδυνηρό σοκ”

«Αναλαμβάνω την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Στέκομαι και δίνω τη μάχη με στόχο να μην έχουμε μια παντοδύναμη ανεξέλεγκτη και ηγεμονική κυβέρνηση σε περίπτωση που επαναλειφθούν οι εκλογικοί συσχετισμοί της 21ης Μάη» είπε μεταξύ άλλων.

Read More

And More