Αλέξης Τσίπρας για Μπέττυ Μπαζιάνα: «Αποφάσισε να κάνουμε παιδιά, όταν αρρώστησε η μητέρα της από καρκίνο»

Στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και το Happy Day, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σύντροφο της ζωής του, Μπέττυ Μπαζιάνα και τα δύο παιδιά τους. Ακόμη, μίλησε για την απώλεια του πατέρα του το 2012, καθώς και στον πρόσφατο χαμό της μητέρας της Μπέττυς Μπαζιάνα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξομολογήθηκε πως η Μπέττυ Μπαζιάνα έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι ενώ το ελάττωμά του ως πατέρας είναι ότι δεν βάζει όρια. «Έχω αναλάβει το πρωινό ξύπνημα των παιδιών. Ιδίως την περίοδο που ήμουν πρωθυπουργός γυρνούσα στη 1 τη νύχτα, δεν τα έβλεπα οπότε ανέλαβα να σηκώνω εγώ τα παιδιά, να τρώμε πρωινό, να φεύγουν στο σχολείο και μετά να φεύγω εγώ. Αυτός είναι και ο λόγος που με κατηγορεί συνεχώς ότι η Μπέττυ, ότι τα παιδιά πηγαίνουν συνεχώς αργοπορημένα στο σχολείο» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε πως στο σπίτι τους δεν έχουν τηλεόραση. «Στο σπίτι δεν υπάρχει τηλεόραση, την έχουμε καταργήσει. Έχουμε έναν προτζέκτορα για ποδόσφαιρο ή ταινίες. Την καταργήσαμε την περίοδο που θέλαμε να βάλουμε όριο όταν τα παιδιά έρχονται μετά το σχολείο στο σπίτι, να μην έχουν τη δυνατότητα να χαζεύουν στην οθόνη» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Ο Αλέξης Τσίπρας για τις απώλειες της ζωής του

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και για τον χαμό του πατέρα του. «Είναι πολύ δυσάρεστο να χάνουμε τους ανθρώπους μας, ωστόσο αυτό είναι μία φυσιολογική εξέλιξη. Αυτή είναι η ζωή. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο όταν κάποιος φεύγει ξαφνικά, όπως έφυγε ο πατέρας μου σε μία ηλικία που θα μπορούσε να λείπει λίγο ακόμα. Ήταν 78 ετών. Δεν ταλαιπωρήθηκε. Με είχε πάρει τηλέφωνο λίγο πριν και μετά έφυγε. Είχα μία ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα μου και μάλιστα, θυμάμαι ότι με έπαιρνε τηλέφωνο τρεις φορές τη μέρα. Με καμάρωνε. Δεν πρόλαβε να με δει πρωθυπουργό αλλά είχε μία βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί».

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε: «Για τη μητέρα της Μπέττυς γνωρίζαμε ότι είχε καρκίνο 14 χρόνια και έδωσε μία πολύ γενναία μάχη. Της είχαν δώσει προσδόκιμο ζωής 2-3 χρόνια. Έζησε 10 χρόνια παραπάνω. Αυτή η εξέλιξη στη ζωή της Μπέττυς ήταν και η αιτία που αποφάσισε να κάνουμε παιδιά. Δεν είχε πάρει την απόφαση να κάνουμε παιδιά, διότι αυτό είναι απόφαση της γυναίκας. Θυμάμαι ότι μόλις μάθαμε το αρνητικό μαντάτο, πήρε την απόφαση να γίνουμε γονείς. Νομίζω ότι η μητέρα της το πάλεψε, έζησε αρκετά χρόνια, χάρηκε τα εγγόνια της, στο τέλος ταλαιπωρήθηκε αλλά έδωσε μία γενναία μάχη με τον καρκίνο».

 

 

Διάβασε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας για υπόθεση Γεωργούλη: «Οι γονείς της καταγγέλλουσας δεν γνώριζαν, άρα πώς μπορεί να γνωρίζαμε εμείς;»

Read More

And More