Άννα Φόνσου: «Είμαι στην χειρότερη φάση της ζωής μου, αισθάνομαι ενοχές»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Δύο στη μία» βρέθηκε το Σάββατο 25/2 η Άννα Φόνσου.

Η γνωστή ηθοποιός, σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, μεταξύ άλλων, μίλησε για το  «Σπίτι του Ηθοποιού», τους συναδέλφους που δεν την τίμησαν όσο εκείνη αλλά και τη σχέση με τον πατέρα της.

«Με πετυχαίνετε στη χειρότερη φάση της ζωής μου. Νομίζω ότι όλοι δεν είμαστε στα καλύτερά μας. Με έχει επηρεάσει ο σεισμός, τα βλέμματα των παιδιών και αισθάνομαι ενοχές ακόμη και όταν τρώω. Θα ήθελα πολύ να προσφέρω σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μου έχουν έρθει όλα βολικά στη ζωή μου για να μου περισσεύει η φιλανθρωπία αλλά έτσι ήταν η οικογένειά μου, να δίνουμε. Μας δίδαξαν να δίνουμε το μισό εάν έχουμε ένα», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Είμαι χρόνος – άχρονος. Πολλές φορές με ρωτάνε πώς κρατιέμαι ή ο χρόνος δεν με πειράζει. Λίγοι μου έχουν πει να ζήσω πολλά χρόνια για να ζήσω. Μην μου γυρίσει ανάποδα και ζήσω και δεν προσφέρω. Λίγοι με ρωτάνε αν είμαι καλά στην υγεία μου, αν πηγαίνω διακοπές. Οι μόνοι που με ρωτάνε είναι στο Φάρο των Τυφλών και ανησυχούν για εμένα.

Ηθοποιοί μου λένε ότι με χρειάζονται, ότι έχω πολλά να κάνω. Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη από το συνάφι μου, δεν έχουν τιμήσει όπως πρέπει το “Σπίτι του Ηθοποιού”. Δεν είμαι άνθρωπος που θα βγω στις τηλεοράσεις να λέω τι κάνω. Υπάρχουν ηθοποιοί που δεν έχουν έρθει να δουν από περιέργεια τι κάνουμε. Όταν ξέρω ότι ένας ηθοποιός χρειάζεται βοήθεια ή μένει στο παγκάκι, πηγαίνω και τους βρίσκω μόνη μου. Δεν είμαι διευθύντρια, μπορεί να το έχω οργανώσει αλλά είμαι σαν και εκείνους. Είμαι η Άννα που τρώει μαζί τους, κάνουν γιορτές μαζί τους και ψάχνει δουλειά να εργάζονται. Με την εξουσία δεν τα πήγα ποτέ καλά, είμαι της καρπαζιάς!

Ο πατέρας μου ήταν από τους πιο πολιτικοποιημένους ανθρώπους, έκανε τα ωραιότερα γλυπτά στην Τήνο, ήταν πολύ ωραίος. Ήταν κούκλος, μοντέρνος, πολύ πιο μπροστά από την εποχή του. Μου έλεγε καμιά φορά όταν ήμουν σταρ, ήθελε να με κατεβάσει και μου έλεγε “Είσαι ψώνιο. Το όνομά σου να το έχεις για τις ουρές”. Η εικόνα για μένα με το ΚΚΕ είναι η επανάσταση, η τιμιότητα, η τόλμη, να είμαστε όλοι ίσοι. Εγώ όσο ζω ΚΚΕ θα ψηφίζω. Έχω αντιρρήσεις γιατί νομίζω ότι το ΚΚΕ πρέπει να το πάμε πιο μπροστά, να το καταλάβει ο κόσμος. Όταν διαβάζω Ριζοσπάστη, δεν καταλαβαίνω τι λένε».

Read More

And More