Άννα Μπουσδούκου: “Πολιτικός έφυγε από την εκπομπή μου λέγοντας, “σε αυτό το κοριτσάκι δεν…””

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Προσωπικά» και στην Έλενα Κατρίτση βρέθηκε καλεσμένη η Άννα Μπουσδούκου. Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα περίεργα βλέμματα που έχει δεχτεί στο χώρο επειδή είναι γυναίκα, την αμφισβήτηση που έχει νιώσει ενώ περιέγραψε και ένα περιστατικό αποκαλύπτοντας τη δική της αντίδραση σε ένα υποτιμητικό σχόλιο.

«Σίγουρα υπήρχαν στραβωμένα βλέμματα, αλλά δεν ήταν κεντρικά εμπόδια. Εκεί ήμουν τυχερή γιατί μπορεί να έχεις να αντιμετωπίσεις πραγματικά ακραίες συμπεριφορές και bullying. Αλλά δεν δέχθηκα ακρότητες. Επ’ ουδενί δεν λέω ότι εξαρτώνται από εμάς γιατί αν ήταν έτσι, δεν θα έπεφταν τόσες γυναίκες θύματα διαφόρων μορφών εκφοβισμού κι αποκλεισμού. Δε λέω αυτό. Ίσα ίσα επειδή πιστεύω πάρα πολύ στην διαφορετικότητα και στην ισότητα ταυτόχρονα, αρνούμαι να μην ψάξω την δύναμη για εκείνο το βλέμμα που με κοιτά υποτιμητικά γιατί είμαι γυναίκα και έχει λιγότερη σημασία ο λόγος μου» ανέφερε η Άννα Μπουσδούκου και στη συνέχεια αποκάλυψε ένα άγνωστο σκηνικό που αντιμετώπισε με πολιτικό.

«Έχει τύχει πολιτικός να μιλήσει να απαντήσει, επειδή ήταν συγκεκριμένος ο χρόνος που είχε στην διάθεσή του μαζί με τον συνάδελφό του από άλλο κόμμα. Όμως δε του έφτανε ο χρόνος. Κλείνοντας την εκπομπή μου έδειξε τα νεύρα του, τον εκνευρισμό του και την απογοήτευσή του, χωρίς ωστόσο να μου πει κάτι. Έφυγε από το πλατό. Όταν ολοκληρώθηκε η εκπομπή ένας συνάδελφος από το κτίριο που εργαζόμουν, μου είπε καλά τι έγινε με τον Χ. Βγήκε έξω ωρυόμενος, βρίζοντας και λέγοντας ότι εγώ δεν πρόκειται να έρθω ξανά σε αυτό το κοριτσάκι. Ζήτησα το τηλέφωνο από τον συνάδελφό μου, που ήταν υπεύθυνος καλεσμένων, και τον κάλεσα από το κινητό κι απάντησε. Του λέω “γεια σας είμαι το κοριτσάκι. Θέλετε να μου πείτε κάτι εμένα γιατί προς το παρόν αυτό που έχετε καταφέρει είναι ένα ολόκληρο κτίριο να κοροϊδεύει, να σχολιάζει και να γελά με την δική σας συμπεριφορά”. Ταυτόχρονα μέσα μου ένιωθα την προσβολή, την απαξίωση αλλά υπερίσχυσε το πόσο γελοίος φάνηκε ο τρόπος του, αλλά και η αδυναμία του να μου τα πει ευθέως» είπε.

Read More

And More