Άννα Παναγιωτοπούλου: Διήμερο αφιέρωμα από την ΕΡΤ2 στη μνήμη της ηθοποιού

Η ΕΡΤ2, τιμώντας τη μνήμη της Άννας Παναγιωτοπούλου, τροποποιεί το πρόγραμμά της την Κυριακή του Πάσχα 5 και τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 2024 και μεταδίδει σε επανάληψη τα δύο πρώτα επεισόδια της κωμικής σειράς «Μαντάμ Σουσού», καθώς και εκπομπές αφιερωμένες στη σπουδαία ηθοποιό και την αξέχαστη σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 5/5/2024


14:00 ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ) (Ε) Κ8 W

Κωμική σειρά 26 επεισοδίων, διασκευή του έργου του Δημήτρη Ψαθά, παραγωγής 1986 

Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο συγγραφικό έργο του Δημήτρη Ψαθά (1941).

Προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1986 και ολοκληρώθηκε σε 2 κύκλους και 26 ημίωρα επεισόδια. Πρόκειται για ριμέικ της ομότιτλης ασπρόμαυρης τηλεοπτικής σειράς του 1972, αλλά αποτελεί μια πιο ελεύθερη διασκευή του πρωτότυπου.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη φτωχογειτονιά του Μπύθουλα, του σημερινού Κολωνού και στο Κολωνάκι. Η Σουσού Παναγιώτου (Άννα Παναγιωτοπούλου) είναι μια φαντασιόπληκτη και μεγαλομανής -πλην πάμφτωχη- γυναίκα, η οποία ζει σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά των Αθηνών.

Όταν ανέλπιστα κληρονομεί μια περιουσία, εγκαταλείπει τον φτωχό ψαρά σύζυγό της (Θανάσης Παπαγεωργίου) και μετακομίζει στο Κολωνάκι, μπλέκοντας με έναν επικίνδυνο προικοθήρα, τον Μηνά Κατακουζηνό (Άγγελος Αντωνόπουλος).

Επεισόδιο 1ο: «Ιχθυοπωλείον το Λούβρον»

Παρακολουθούμε σκηνές από την καθημερινή ζωή των κατοίκων στη γειτονιά της Μαντάμ Σουσού. Η Μαντάμ Σουσού αποφασίζει να ομορφύνει το ψαράδικο του άντρα της και παραγγέλνει στον Βρασίδα, έναν τοπικό ζωγράφο, μια ταμπέλα που να γράφει «Ιχθυοπωλείον το Λούβρον», για να δώσει στο φτωχικό μαγαζί γαλλικό αέρα.

Στη συνέχεια, η Σουσού χαρίζει στην Πανωραία τα ψάρια που αγόρασε. Η Σουσού και ο Παναγιωτάκης ξυπνούν το βράδυ από την καντάδα που κάνουν ο Ζορζ, ο κουρέας της γειτονιάς και οι φίλοι του στην όμορφη γειτόνισσα Κατινίτσα και τους καταβρέχουν με νερό.

Επεισόδιο 2ο: «Ο Καραβαγγέλης ή Καραβάν»

Η Μαντάμ Σουσού αγοράζει έναν σκύλο, τον οποίο ονομάζει Καραβάν. Την ίδια στιγμή ο άντρας της, Παναγιωτάκης, αντιτίθεται σ’ αυτή την αγορά, ενώ όλη η γειτονιά διασκεδάζει εις βάρος της, καθώς ο σκύλος δεν είναι ράτσας, όπως ονειρευόταν, αλλά ένας «κοπρίτης» που της προμηθεύει ο κουρέας Ζορζ για να της κάνει πλάκα.

15:00 ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΩΝ ΣΗΡΙΑΛ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ) (Ε) Κ8 W

«Mαντάμ Σουσού»

Η δημοσιογράφος Ρένα Θεολογίδου παρουσιάζει στα 35 επεισόδια της εκπομπής «Το σήριαλ των σήριαλ» την ιστορία των ελληνικών σειρών, που μεταδόθηκαν από το 1970 έως το 1991 στον πειραματικό σταθμό ΕΙΡ, στην ΥΕΝΕΔ και στην ΕΡΤ.

Το 33ο επεισόδιο της εκπομπής είναι αφιερωμένο στο ριμέικ του σήριαλ «Μαντάμ Σουσού», διασκευή του χιουμοριστικού αφηγήματος του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου και παραγωγή της Ελβίρας Ράλλη. Η «Μαντάμ Σουσού» είχε καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία τη δύσκολη τηλεοπτική χρονιά του 1986.

Η Μαντάμ Σουσού μετακομίζει από τη φτωχογειτονιά του Βύθουλα στο Κολωνάκι, χωρίζει τον ιχθυοπώλη Παναγιωτάκη και μπλέκει στα δίχτυα του προικοθήρα Μηνά Κατακουζηνού.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, που ερμηνεύει με εκπληκτικό τρόπο τη Σουσού και ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο ταλαίπωρος Παναγιωτάκης, μιλούν στην εκπομπή για τη συμμετοχή τους στο σήριαλ, για την αξία των κειμένων του Δημήτρη Ψαθά και για το ηθικό δίδαγμα της «Μαντάμ Σουσού». Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου προβάλλονται σκηνές από τη σειρά με πρωταγωνιστές την Άννα Παναγιωτοπούλου, τον Θανάση Παπαγεωργίου, τον Πάνο Χατζηκουτσέλη και τον Άγγελο Αντωνόπουλο.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 6/5/2024


20:00 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ) (Ε) Κ8 W

Σειρά ψυχαγωγικών εκπομπών με φόντο ένα καφενείο και καλεσμένους προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο που συζητούν με τους τρεις παρουσιαστές, τον Βασίλη Τσιβιλίκα, τον Μίμη Πλέσσα και τον Κώστα Φέρρη, για την καριέρα τους, την Τέχνη τους και τα επαγγελματικά τους σχέδια.

«Το τέλος της Ελεύθερης Σκηνής»

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο καλεσμένοι σημαντικοί συντελεστές της «Ελεύθερης Σκηνής» ή «Ελεύθερου Θεάτρου»: οι ηθοποιοί Άννα Παναγιωτοπούλου και Σταμάτης Φασουλής, καθώς και ο σκηνοθέτης Διαγόρας Χρονόπουλος.

Αρχικά, μιλούν για το τέλος της Ελεύθερης Σκηνής, συζητούν για την επιθεώρηση και σκιαγραφούν τα χαρακτηριστικά της Ελεύθερης Σκηνής.
Συζητούν για την εισροή νέων ηθοποιών στην επιθεώρηση, αλλά και νεανικού κοινού. Αναφορά γίνεται, επίσης, στη νέα γλώσσα που εισήγαγε το Ελεύθερο Θέατρο, αλλά και στην πιο ρεαλιστική φύση του. Επίσης, επιχειρείται μια κριτική προσέγγιση της ελληνικής επιθεώρησης. Στη συνέχεια, αναφέρονται σε συγκεκριμένα περιστατικά από τη συνεργασία τους. Προβάλλονται πλάνα από παραστάσεις του Ελεύθερου Θεάτρου.

Στο μουσικό μέρος εμφανίζονται καλλιτέχνες, κυρίως Αιγυπτιώτες Έλληνες, όπως η Πωλίνα, ο Δάκης, η Ζανέτ Καπούγια (από την Ουρουγουάη), ο Χάρης Χαλκίτης και η Κατερίνα Αδαμαντίδου. Παρουσίαση: Βασίλης Τσιβιλίκας, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Φέρρης

21:00 ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ) Κ8 W

ΣΗΜ: Η εκπομπή «ΔΡΟΜΟΙ» δεν θα μεταδοθεί. Στη θέση της, στις νυχτερινές επαναλήψεις (04:20) θα μεταδοθεί το «Καλλιτεχνικό καφενείο».

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164