Άννα Βαγενά για Λουκιανό Κηλαηδόνη: «Τον μαλώνω που δεν είναι εδώ για να δει τα εγγόνια του να μεγαλώνουν»

Μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Άννα Βαγενά στην εκπομπή «Ελένη» και στη δημοσιογράφο Κάλλια Καστάνη.

Η Άννα Βαγενά μίλησε για τη γεύση που της έχουν αφήσει τα 50 χρόνια πορείας της στον χώρο της υποκριτικής, σχολίασε τον Στέφανο Κασσελάκη και αναφέρθηκε στον αγαπημένο της Λουκιανό Κηλαηδόνη με τον οποίο συμπορεύτηκε για 44 χρόνια, μέχρι τη στιγμή που εκείνος έφυγε από τη ζωή.

«Τα 50 χρόνια στο θεατρικό σανίδι μου αφήνουν μια γλυκιά γεύση. Ευτυχώς τα γλυκά κυριαρχούν. Είμαι βαθιά ευχαριστημένη και πλήρης Ήμουν 25 χρονών όταν πήρα το Α’ βραβείο γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Επαγγελματικά δε μπορώ να πω ότι με βοήθησε πολύ, ψυχολογικά μου έδωσε μεγάλη ικανοποίηση. Άνοιξα δρόμους, και είμαι περήφανοι γιατί ξέρω ότι τους άνοιξα μόνη μου» είπε η Άννα Βαγενά.

«Είμαι αισιόδοξη για την αριστερά. Η αριστερά είναι για τα δύσκολα. περνάει και τώρα δύσκολα αλλά είναι σίγουρο ότι θα βγει από αυτή την περιπέτεια γιατί χρειάζεται ο κόσμος τις ιδέες της αριστεράς. Εξακολουθώ να πιστεύω πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα δώσει το “φιλί της ζωής” στην αριστερά» ανέφερε η Άννα Βαγενά για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη αλλά και τον ρόλο της ως γιαγιά, η Άννα Βαγενά είπε: «Ήταν αναπόφευκτο τα παιδιά μας με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη να ακολουθήσουν τον καλλιτεχνικό δρόμο. Τα παιδιά που μεγαλώνον σε ένα σπίτι δυο καλλιτεχνών, και τόσο δημιουργικών ανθρώπων όπως εμείς, δε γινόταν να ακολουθήσουν άλλο δρόμο. Ο Λουκιανός ήταν τολμηρός στη σκέψη, εγώ στην πραγματοποίηση, γιατί πραγματοποιούσα αυτά που σκεφτόταν. 

Τον Λουκιανό εγώ τον πρωτοείδα στο εξώφυλλο ενός δίσκου και τον πήρα τηλέφωνο να γνωριστούμε. Έτσι είμαι εγώ. Όταν κάτι το θέλω και πιστεύω σε αυτό, το διεκδικώ. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας από την πρώτη στιγμή. Υπήρχαν ζήλιες, ερωτευμένοι ήμασταν. Τι έρωτας θα ήταν χωρίς ζήλιες; 

Και οι δυο διατηρήσαμε την ελευθερία μας μέσα στη σχέση, χωρίς να καταπιέζουμε ο ένας τον άλλον. Γι’ αυτό και κράτησε 44 χρόνια αυτή η σχέση. και κρατάει ακόμα. Με νευριάζει καμιά φορά, τον μαλώνω γιατί δε βλέπει τα εγγόνια του να μεγαλώνουν. Έκανε βλακείες ο Λουκιανός σε σχέση με την υγεία του. Δεν την πρόσεξε όσο έπρεπε. 

Ως γιαγιά δεν έχω χρόνο και δεν αφιερώνω χρόνο. Όπως δεν αφιέρωσα πολύ χρόνο και στα παιδιά μου γιατί δούλευα πάρα πολύ. Με παρηγορεί το ότι ήταν ποιοτικός ο χρόνος γιατί τα παιδιά καλά πήγαν. Για τα εγγόνια μου έχω την έννοια του τι θα φάνε, κλασσική γιαγιά».

«Φιλάρεσκη δεν υπήρξα ποτέ. Δεν υπήρξα ούτε κοκέτα. Ακόμα και σήμερα τα μαλλιά μου τα κόβω μόνη μου, ούτε σε ενστιτούτα πάω. Το σώμα μου το πρόσεχα πάρα πολύ, το έκανα από φιλοσοφία… Δεν κάπνισα ποτέ, δεν έχω καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο στη ζωή μου, δεν ξενυχτούσα. Δεν γυμναζόμουν αλλά κολυμπούσα, κι ακόμα κολυμπάω πολύ. Ανοίγομαι στους ανθρώπους, δεν κρύβομαι. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος, χαίρομαι τη ζωή, είμαι ευγνώμων απέναντι στη ζωή γι’ αυτά που μου έδωσε και εύχομαι σε όλους να γερνάνε νιώθοντας αυτή την πληρότητα» είπε τέλος η Άννα Βαγενά.

Δες όλη τη συνέντευξη παρακάτω:

Read More

And More