Αντιδράσεις στον Βόλο με τα ζωντανά ζώα στη φάτνη: «Φέρτε έναν ψυχίατρο γρήγορα» -Τι απαντά ο Αχχιλέας Μπέος

Με ζωντανά πρόβατα και πόνυ μέσα σε  χριστουγεννιάτικες φάτνες, οι εικόνες από τον Βόλο προκαλούν αντιδράσεις.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος απαντά ότι ο χώρος δεν είναι χριστουγεννιάτικη φάτνη, αλλά στάβλος που παραχώρησε ο ίδιος σε έναν βοσκό.

«Παραχώρησα τον χώρο σε έναν βοσκό, τον βάφτισα στάνη γι΄αυτό και κανείς δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα. Κοπρίτες. Για τρέλα μιλάμε. Ρε, φέρτε έναν ψυχίατρο γρήγορα…», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Οι δύο χριστουγεννιάτικες φάτνες με τα ζωντανά ζώα βρίσκονται στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στον Βόλο. Με φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης να κάνουν λόγο για κακοποίηση των ζώων, μπροστά σε ντόπιους και τουρίστες.

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις, ο δήμος Βόλου υποστήριξε ότι τρεις φορές την ημέρα, υπάρχει ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού, νερού αλλά και για την καθαριότητά τους.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην πόλη με κτηνιάτρους και φιλοζωικές οργανώσεις να ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος που αντιτίθεται στην καταπόνηση των ζώων και το στρες που υφίστανται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κτηνίατροι του Βόλου και φιλοζωικοί σύλλογοι έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να ζητήσουν την παρέμβαση της εισαγγελίας στην πόλη και αναμένονται οι εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Πηγή: Live News

Εξωτερική Φωτογραφία: NDP

Read More

And More