Αθηναΐς Νέγκα: “Υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση στη δημοσιογραφίας, αλλά πιστεύω ότι δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ, γιατί…”

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε καλεσμένη η Αθηναΐς Νέγκα, η οποία μίλησε για την περίοδο της καραντίνας, το ελληνικό κίνημα #MeToo, την οικογένειά της και τα επαγγελματικά της όνειρα.

Για το ελληνικό κίνημα #MeToo και την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου δήλωσε: «Δε νομίζω ότι είναι η καλύτερη επικαιρότητα που έχουμε αντιμετωπίσει τον τελευταίο καιρό. Δεν ξέρω τι θα γίνει με το #MeToo Στην Ελλάδα, δεν ξέρω αν θα υπάρξει και συνέχεια.

Υπάρχουν πολλά #MeToo, δεν είναι μόνο το κομμάτι της σεξουαλικής παρενόχλησης, εγώ αισθάνομαι ότι υπάρχει και εργασιακό #Metoo. Ειδικά την περίοδο του κορονοϊού, αισθάνομαι ότι έγινε πολύ έντονη η εργασιακή εκμετάλλευση και η κακοποίηση».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Για πολλά χρόνια μας έλεγαν ότι είναι παράδοση στη δουλειά μας να κακοπερνάμε, να φωνάζει ο προϊστάμενος, ο αρχισυντάκτης. Παλιά έπεφτε και ξύλο στις αίθουσες σύνταξης. Έχω δει ρεπόρτερ να πλακώνονται γιατί ήταν τόσο τεταμένες οι σχέσεις. Βεβαίως πρόκειται για μπούρδες. Υπάρχει αυτό το μπούλινγκ, το έχω δει δίπλα μου. Προφανέστατα υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση, η οποία όμως πιστεύω δε θα αποκαλυφθεί ποτέ. Γιατί αυτό σημαίνει ότι τα ίδια τα Μέσα θα έπρεπε να μιλήσουν για σεξουαλική παρενόχληση που συμβαίνει μέσα σε αυτά».

Δες το βίντεο:

Read More

And More